Beheer

De dynamische verwerking - het beheer van gegevens - regelen we bij voorkeur via PHP/MySQL.

Bij dynamische content is een strikte scheiding van opmaak en inhoud door te voeren. De opmaak, het jasje van de informatie, staat op de webserver, terwijl de feitelijke data op een databsase-server staan. De opmaakdocumeten op de webserver bevatten veel scriptcode waarmee informatie uit de database kan worden opgeroepen. De uiteindelijke webpagina wordt dus live en on the fly samengesteld zodra u deze oproept. Contentbeheerders kunnen via invulformulieren de informatie in de database aanpassen of uitbreiden.

Er bestaan verschillende scripttalen en databasetechnologieƫn. Voor communicatie met de database gebruiken wij bij voorkeur PHP (een wonderlijke verbastering van Hypertext Preprocessor) als scripttaal. En voor de database-server prefereren we MySQL. Dat is een bijna principiƫle keuze. Er bestaan ook andere technieken (als ColdFusion, JSP of ASP), maar die zijn kostbaarder en in onze ogen minder betrouwbaar.

PHP/MySQL is betrouwbare, snelle en stabiele technologie die al jarenlang goede dienst bewezen heeft. Het draait onder uiteenlopende besturingssystemen, zodat u flexibel bent; en het vertoont geen problemen bij gebruik in verschillende browsers. Vrijwel alle hosting providers bieden deze technologie aan. En als u het op eigen servers moet installeren, geldt bovendien een kostenvoordeel: het is gratis en stelt weinig hoge eisen aan het computersysteem.

Het is allemaal open source technologie. De broncode is vrij beschikbaar en eventueel naar eigen wens aan te passen. Er is een uitgebreide gebruikers- en ontwikkelaarsgroep, zodat we verzekerd zijn van wereldwijde ondersteuning.