Webvideo

Al vanaf 1997 verzorg ik videopresentaties via internet. Klassieke concerten, opera's en kindermatinees stelden we beschikbaar, live en on demand, in streaming video. Dat gebeurde toen nog met een enkele camera en in postzegelformaat, maar het werd goed bekeken. Het was pionierswerk, en voor dat doel toen nog uniek in Europa.

Inmiddels kiezen we meestal voor meer-camera registraties en kunnen we onze webcasts ook in het zogeheten SD-formaat (standard definition) verzorgen, zodat er met recht te spreken is over 'televisie op verzoek'. En binnen breedbandige bedrijfsnetwerken kan het nog mooier: met HDTV (high definition) uitzendingen kunnen we de standaard televisiekwaliteit zelfs overtreffen. Het was opnieuw pionierswerk: in de nazomer van 2005 waren onze eerste HDTV-uitzendingen een feit!

Kijk voor meer informatie op Stream Team Video
Dat is de nieuwe vlag waaronder ik deze activiteiten verricht.

Streaming video registraties inclusief beamer presentaties

Bij uiteenlopende evenementen en lezingen, hebben we onze camera's intussen opgesteld. Via een verbinding met de streaming server, kunnen gebruikers over de hele wereld meekijken.
Bijzonder aan onze werkwijze is de integratie van eventuele beamer presentaties. Als sprekers Powerpoint sheets, fraaie animaties of filmpjes in de zaal vertonen, kunnen wij die live meenemen in onze beeldmix. De thuiskijker hoeft dus niets te missen, en u heeft achteraf alle informatie in een enkel videobestand zitten.

TriCaster / VideoToaster

We gebruiken een professionele variant van de TriCaster van Newtek om onze videostroom te produceren. Met de zogeheten VideoToaster is de inhoud van een complete regiewagen teruggebracht tot een rugzak-set. Beeldregie, audiomix, beeldcorrecties, overlay generator (titels e.d.), digital disk recorders (filmpjes of graphics instarten), opslag en codering, we doen het allemaal met onze 'studio-in-a-box'. Dit setje is eenvoudig en vrijwel overal op te stellen. We hoeven niet kilometers kabel naar een regiewagen elders uit te rollen, en zitten zelf bovenop het evenement.

Lees hier over de techniek en toepassingen.
Voor vragen en advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.