Voorbeelden

Nanda Roep
Nanda Roep is een veelzijdig talent. Ze schreef indrukwekkend veel (kinder)boeken, maar produceert intussen ook televisie, brengt muziek en theater, en runt een eigen uitgeverij. Haar man, caberetier Silvester Zwaneveld, maakte het ontwerp voor deze goed gevulde site. Nanda zelf onderhoudt de site actief.
Beiaardcentrum
Nederland heeft een bijzonder Beiaardcentrum in Amersfoort, gelieerd aan de Nederlandse Beiaardschool, waarvan er maar twee op de wereld zijn. Het BCN heeft gebruik gemaakt van een eenvoudige opmaak-mal, verrijkt met eigen kleurstelling en typisch eigen header afbeelding. De site wordt intensief onderhouden door het BCN zelf.
Bott groep, Bott vario en Bott cubio
Achter Bott groep Nederland zijn twee actieve websites te vinden van Bott vario (bedrijfwagen-inrichting) en Bott cubio (bedrijfsruimte-inrichting). Deze Joomla sites borduren voort op de site van het Duitse moederbedrijf, maar kennen een eigen inhoud en structuur, compleet met catalogus en webwinkel.
Tika Kindertherapie
De website van Tika Kindertherapie is de eerste site die we volgens een nieuw startersconcept bouwden. Deze Joomla site maakt deel uit van een totaalpakket met huisstijlontwerp, visitekaartjes, briefpapier en website, speciaal om startende ondernemers en kleine organistaties beter van dienst te kunnen zijn. De site is binnen een relatief eenvoudig te bouwen sjabloon ontworpen; dat legt beperkingen aan het ontwerp op, maar biedt voldoende mogelijkheden tot individuele uitstraling. Juist op de tijdsintensieve vertaling van ontwerp naar site structuur kan zodoende flink bespaard worden. Uitbreiding en aapassing in later stadium is goed te realiseren, terwijl het basiswerk dan behouden blijft. Het ontwerp is van Frank Lehman van vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland, de samenwerkingspartner in dit nieuwe concept.
Natuursprong
In opdracht van Staatsbosbeheer is de website van Natuursprong gebouwd. Dit is een samenwerkingsproject om kinderen meer de natuur in te krijgen en te laten bewegen, om ze 'te laten spelen tot ze groen zien'. Het ontwerp komt van Frank Lehman van vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland, gebaseerd op een reeds bestaande huisstijl. Betrokken initiatiefnemers zijn naast Staatsbosbeheer: Jantje Beton, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), en de Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). De Joomla-site wordt door Staatsbosbeheer zelf onderhouden.
NatuurWijs
Het project NatuurWijs laat groepen kinderen nauwer kennismaken met de natuur; ze gaan drie maal het bos in om die natuur echt te beleven. Dit is een initiatief van het NatuurCollegede (van prinses Irene van Lippe-Biesterfel, gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Universiteit Utrecht. Frank Lehman van vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland tekende voor het ontwerp. De Joomla-site kent een uitgebreid deel voor intern gebruik (intranet), voor de communicatie met de uitvoerders (boswachters, veldwerkers en freelancers uit de groene sector).
Puur Platteland
De webpagina van Klaske Ypma beslaat een enkele pagina, een vlag langs de digitale snelweg. Deze pagina biedt eenvoudig maar doeltreffend informatie over de activiteiten van haar nieuwe bedrijfje Puur Platteland.
Blokfluit en samenspel
De website van Dana Massad is ontworpen door haar man. Na implementatie van het Joomla! CMS kan de blokfluit lerares de site nu zelf onderhouden.
MCM communications management
De website van MCM communications management past uitstekend bij de werkwijze en werkzaamheden van opdrachtgever Marca Meijer. De vormgeving betreft een eigen bewerking van een bestaande template, geïnspireerd op de huisstijldocumenten van het reclamebureau Mediabrein te Hilversum. Het is een Joomla! CMS site die de opdrachtgever zelf onderhoudt. De inhoudelijke structuur is in nauw overleg tot stand gekomen, de inhoud komt van de opdrachtgever zelf.
Leontine Trijber
De website van Leontine Trijber gaat over een fotograaf en schrijver met grote voorliefde voor tuinen, bloemen en planten, Het ontwerp is een bewerking van een bestaande template, in samenwerking met vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland. Het is een Joomla! CMS site die de opdrachtgever zelf onderhoudt. Dat geldt ook voor de fotocatalogus die een belangrijke plaats inneemt. De donkere uitstraling doet de foto's beter tot hun recht komen.
SURFnet Streaming Video Handleiding
De SURFnet Streaming Video Handleiding is een interactief document, dat in samenwerking met Dennis Kobus uit Arnhem  is vervaardigd. Complexe scripting zorgt ervoor dat u alleen de hoofdstukken, paragrafen, paklijst-onderdelen en bijvoorbeeld bedradingsschema's in beeld komen die voor uw eigen project relevant zijn. Die projectkeuze is in de rechterkolom vooraf aan te geven. Zo word de lezer zo gericht mogelijk begeleidt in het lastige traject van een streaming video registratie, van eenvoudig met een enkele camera en cameramicrofoon tot een geavanceerde multi-camera opstelling met eigen audio installatie. Ook teksten en structuur zijn van eigen hand.
Bo Bakker
De website van portretschilder Bo Bakker is ontworpen door vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland. Belangrijkste doel was om het eigen werk met de typische stijl van deze portretschilder goed uit te laten komen. Het werk moest eruit springen tegen een rustige achtergrond en daar tegelijk een mooi geheel mee vormen. Het is een Joomla! CMS-gedreven website die Bo Bakker zelf onderhoudt, uiteraard compleet met de portrettengalerij. Samen met de opdrachtgever is er bijzonder veel aandacht besteed aan de zogeheten Search Engine Optimalisation (technisch en inhoudelijk), om goed op te vallen in een veld met levendige concurrentie; met goed gevolg.
Paardebloem, natuureducatie en natuurbeleving
De website van Paardebloem betreft de presentatie van een kleine sympathieke organisatie die natuuractiviteiten voor kinderen en bedrijven organiseert. Het is een Joomla! CMS site die de opdrachtgever zelf onderhoudt. De vormgeving is een eigen ontwerp op basis van de huisstijldocumenten van Puck grafisch ontwerp uit Utrecht. Het is eenvoudig en fris, met veel afbeeldingen die de natuur alvast een beetje doen spreken.
A.R.S. BioMedica bv, Rogier Zwijssen
De website van BioMedica, de natuurgeneeskundige praktijk Rogier Zwijsen, is door een eerdere opdrachtnemer ontworpen. Ik heb alles opnieuw gebouwd, technisch in orde gemaakt en voorzien van het Joomla Content Management Systeem, zodat de opdrachtgever niet langer afhankelijk is van een externe website-beheerder. Niet onbelangrijk, al zou dat vanzelfsprekend moeten zijn: de site kan sindsdien ook gevonden worden door zoekmachines.
Blokfluit en Samenspel
De website Blokfluit-en-Samenspel, gemaakt voor muziekdocente Dana Massad, is door haar echtgenoot ontworpen. Het is een eenvoudige site die zij zelf kan onderhouden via het Joomla! CMS. Het is een eerste vlag langs de digitale snelweg, omdat ook voor muziekdocenten een site vandaag de dag belangrijker is dan een brochure of gidsvermelding. De site richt zich op zowel kinderen als volwassenen. De inhoudelijke structuur is in nauw overleg tot stand gekomen, de inhoud komt van de opdrachtgever zelf.
Freude am Fluss, Joint Planning Approach
De JPA-website, voor een gezamenlijke en grensoverschrijdende aanpak voor de inrichting en beheer van het rivierenlandschap, is een project-site die op basis van een bestaande Joomla!-template gebouwd is. Vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland heeft zich wel flink bemoeid met de aanpassingen van het sjabloon, om er toch nog een originele en bij de organisatie passende site van te maken. De site is gebouwd in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen, en wordt vanuit vier landen onderhouden via het Joomla! CMS. Uiteraard is de site ook viertalig uitgevoerd.
Kortho Coding & Marking
De website van Kortho Coding & Marking is gebouwd voor een wereldwijd werkende ontwikkelaar en producent van merk- en coderingssystemen. De site heeft een zakelijke maar kleurrijke uitstraling en is ontworpen door het communicatiebureau HSTotaal uit Haarlem. Aan de buitenkant is gelukkig nauwelijks te zien hoe buitengewoon complex het ontwerp in verschillende sjablonen gevangen is. Opdrachtgever Kortho onderhoudt de meertalige site op basis van het Joomla! CMS; dit gebeurt door collega's in vele landen.
Stichting Atar
De website van Stichting Atar beoogt zoveel mogelijk mensen zich op uiteenlopende wijze in te laten spannen voor de strijd tegen ernstige dierenmishandeling in Turkije. Het is een typische stichting-site die relatief eenvoudig gebouwd is. Het is een eigen bewerking van een bestaande Joomla!-template. De site is tweetalig en wordt via het Joomla!-CMS door de stichting zelf onderhouden. Structuur en inhoud komen van de opdrachtgever.
Landgoed Vilsteren
De website van het Landgoed Vilsteren geeft een eerste indruk van het bijzondere dorp Vilsteren. Voor dit monumentale oord was het een bijzondere stap om via internet vertegenwoordigd te zijn. De site is aanvankelijk statisch gebouwd, in samenwerking met vormgeefbrureau Bard'87 uit 's-Graveland. Intussen kan de rentmeester de site via de lokaal draaiende applicate Contribute onderhouden. Niet bepaald een CMS dus, maar wel een aardige manier om niet voor ieder nieuwsbericht bij de webontwikkelaar aan te hoeven kloppen. Sindsdien worden dan ook actualiteiten op de site vermeld.
PsychotherapeutenNETWERK
De website van het PsychotherapeutenNETWERK is een Joomla! CMS site die nauwelijks meer als zodanig te herkennen is, dankzij het ontwerp van vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland. De inhoudelijke structuur is in nauw overleg met de vier betrokken psychotherapeuten tot stand gekomen; de inhoud verzorgen zij zelf. De opdrachtgevers kunnen zich gezamenlijk presenteren, daar waar de krachtenbundeling zinvol is; maar ze onderhouden ieder een eigen praktijk en kunnen zich daarom ook op de site individueel onderscheiden.
Frank's Smoke House
Dit is de website van de tot ver buiten Amsterdam bekende rokerij Frank's Smoke House. Hij is ontworpen door het vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland en wordt via Contribute door de opdrachtgever, Frank Heyn, onderhouden. De site voldoet al jaren. De moegelijkheid om bestellingen via internet te plaatsen, is vooralsnog even uitgesteld.
ICCO
Voor deze ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie mochten we de intranet site ICCO plein ontwerpen en bouwen. Deze is natuurlijk niet toegankelijk voor de buitenwereld, maar we zunnen hier binnenkort wel wat schermafbeeldingen tonen. De inhoud wordst door talrijke medewerkers, per afdeling onderhouden. De complete beheerstructuur is daartoe zelf gebouwd, om aan de vele specifieke wensen tegemoet te kunnen komen; alles op basis van PHP/MySQL. Over de inhoud, de structurering van de grote hoeveelheid informati heb ik ruimschoots meegedacht; het ontwerp komt van Bard'87 uit s-Graveland.
Arboconvenant Uitgeverijbedrijf
De website over het Arboconvenant Uitgeverijbedrijf werd gebouwd voor Stichting Bedrijfstakbureau voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf (BTB) en het Haagse communicatiebureau Schuttelaar & Partners. Het is een hoofdzakelijk statische site waar indertijd wel een uitswisselingsplatform voor ervaringen aan gekoppeld was. De site is samen met ontwerpbureau Bard'87 uit 's-Graveland gemaakt, toen het convenant net tot stand gekomen was.
Elfa Elementenfabriek bv
Voor deze opdrachtgever heb ik inmiddels meerdere generaties van hun website mogen bouwen. De tweede site van Elfa Elementenfabriek bv is ontworpen door vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland en duidelijk gericht op het thema Licht & Spanning dat toen ook hun huiisstijl bepaalde; de derde site van Elfa Elementenfabriek bv is ontworpen door het communicatiebureau HSTotaal uit Haarlem. Ook het lege raamwerk voor Elfa's intranet hebben we inmiddels opgeleverd.
Ubald Elshuis
De webiste van houtsnijder Ubald Elshuis is niet meer dan eenvoudige 'folder' op internet, waarmee het fraaie ambachtswerk van deze vakman wordt gepresenteerd. Met minimale inspanning is deze statische site tot stand gekomen, op basis van een ontwerp van vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland. Aan interactie/dynamiek is niet meer dan een contactformulier voorhanden; de site vergt verder geen onderhoud.
Zorgkantoor Amstelland & de Meerlanden en Zuid-Holland Noord
Voor zorgverzekraar Zorg en Zekerheid bouwden we twee generaties websites voor de zorgkantoren die onder hun beheer vielen. We tonen hier de tweede site van het zorgkantoor Amstelland & de Meerlanden en Zuid-Holland Noord, ontworpen door Bard'87 uit 's-Graveland, gebouwd, gestructureerd en goeddeels geschreven door mij zelf.
RVU educatieve omroep
Het Jaarverslag van de RVU educatieve omroep is een oudje. Maar deze productie toont wel hoe je met een aardig ontwerp en eenvoudige statische HTML-techniek, documenten als een jaarverslag toch eens wat levendiger kunt presenteren. Het verlsag is via een website en cd verspreid, aangevuld met andere informatie. Het document is door vormgeefbureau Bard'87 uit 's-Graveland ontworpen.
Tros Klassiek
De TROS Klassiek site van het seizoen 1997-98 is natuurlijk niet meer van deze tijd. Maar het was mijn eerste grote opdrachtwerk op het gebied van web-ontwikkeling en alleen daarom al het vermelden waard. Bovendien bewaar ik goede herinneringen aan die begintijd en dat eer ik graag met een vermelding. Koesteren, heet zoiets.