Uitbesteden

Uiteraard kunt u het volledige onderhoud (technisch en inhoudelijk) uitbesteden aan uw webontwikkelaar. Dat is vooral interessant als u niet al te veel wijzigingen verwacht en daar zo min mogelijk omkijken naar wilt hebben.

In praktijk komt het erop neer dat u de wijzigingen of aanvulling via e-mail naar ons toestuurt en daarbij eventuele wensen aangeeft. Vaak levert dat nog vragen of suggesties op. En zodra de aanpassingen verwerkt zijn, bevestigen wij dat via e-mail. Het is de moeite waard het resultaat nog even te controleren; in een website context komt uw input anders over dan op de eigen tekstverwerker.

Een tip nog: Voor wijzigingen is het meestal makkelijk de webpagina naar een Word document te kopiëren en de optie 'Wijzigingen bijhouden' te kiezen (menu Extra, Wijzigingen bijhouden, Wijzigingen markeren, aanvinken). De aanpassingen worden dan helder gemarkeerd. Uw webontwikkelaar ziet in een oogopslag wat er moet gebeuren en kan nauwelijks iets over het hoofd zien.

Voorbeelden

Aan de website van het Landgoed Vilsteren zit weinig onderhoud. Pakweg één keer per jaar voeren wij wat tekstuele aanpassingen door.

Ook de Zorgkantoren Zuid-Holland Noord & Amstelland en de Meerlanden hebben het onderhoud aan ons uitbesteed. Regelmatig maken we wat tekstuele aanpassingen, bijvoorbeeld in verband met veranderende wet- en regelgeving en tarieven. Voor enkele pagina's is een database toepassing gebouwd, omdat de content hiervan vaker wisselde.