Evenementen

Sommige evenementen lenen zich uitstekend voor een wereldwijd videoverslag. Jubilea, feestelijke openingen, unieke bijeenkomsten etc. Ook fysiek niet aanwezigen kunnen er dan 'live bij zijn'; bovendien is de videoregistratie later via internet op te vragen. Met deze internettoepassing vergroot u dus het bereik en verlengt u de levensduur van het het evenement.

Zeker zolang webvideo nog geen gemeengoed is, werkt zo'n webcast ook als een publiciteitsstunt. Soms kan dit de aandacht van andere media in een stroomversnelling brengen; die willen immers 'niets missen'. Dat kan een aardig neveneffect zijn.

Maar de belangrijkste kracht is toch dat u niet langer afhankelijk bent van die media-aandacht. Iedereen kan vandaag de dag zelf besluiten een camerateam in te huren en een eigen uitzending on line te brengen. We kunnen de evenementen zelf verslaan en zelf een doelgroep benaderen met wie we dat verslag willen delen. Dat is een mooie manier om het medium internet voluit te gebruiken. U gebruikt uw website als uitgeverij en omroep tegelijk.

Om een indruk te krijgen, rijken we hier twee koninklijke voorbeelden van eigen hand aan: