Lezingen

Vele lezingen, congressen en symposia hebben we inmiddels via internet beschikbaar gemaakt. Het is een relatief eenvoudige manier om een bredere doelgroep te bereiken. Gasten kunnen virtueel aanwezig zijn en zo de bedoeling van uw lezingen meekrijgen. Live, maar ook door later de videoverslagen via internet op te vragen. Ook de fysiek aanwezige gasten kunnen na afloop interessante uitspraken terugzoeken. U biedt dus service en vergroot uw bereik.

Bovendien geeft u, zolang dit medium geen gemeengoed is, aan voorop te lopen in moderne ontwikkelingen. Het kan allemaal allang, maar hoeveel bedrijven maken al gebruik van de mogelijkheid hun eigen lezingen in televisiuitzendingen beschikbaar te maken?

Sprekers maken veelal gebruik van PowerPoint-presentaties. Alleen voor breedbanduitzendingen en met goede apparatuur, is het een optie deze live in de videomontage mee te mixen. Anders hebben we een aardig alternatief voorhanden: we kunnen afbeeldingen van de sheets mee laten lopen naast het videoverslag. Ook bij het terug- of vooruitspoelen van on demand vertoningen, komen de sheets weer synchroon te liggen met het verhaal van de spreker.

Een paar voorbeelden:

  • Het BSIK-ICT Congres 'Enlightening Science'; 21 september 2005 vanuit het Sciencepark in Amsterdam (volg de Video-links voor uiteenlopende voorbeelden; of HD-Video als uw verbinding en pc toereikend zijn voor HDTV via internet).
  • Het SURFnet Expertiseseminar over WiFi en EduRoam; 22 februari 2005 vanuit Media Plaza te Utrecht (volg de Video-links voor uiteenlopende voorbeelden).
  • Massawerk tijdens de SURFnet Relatiedagen 2004: 34 videoverslagen van uiteenlopende lezingen, soms in drie zalen tegelijk; niemand heeft dus iets hoeven missen; 8 en 9 december 2004 vanuit Nieuwegeins Business Center te Nieuwegein (volg de Video-links voor uiteenlopende voorbeelden).