Techniek

High Definition Audio Visuals zijn de ultieme samenbundeling van moderne digitale techniek, geheel in het teken van audiovisuele communicatie. Met dank aan de firma AV Stumpfl, combineren we met groot gemak statische beelden met videofragmenten, beide in hoge kwaltiteit. Op z'n minst gebeurt dat in een overvloeiende beweging, waarmee de losse beelden tot een nieuwe verhaallijn samensmelten.

Dat overvloeien kan op verschillende niveaus geprogrammeerd worden. Daarnaast kunnen de beelden in- en uitzoomen en in alle richtingen verschuiven, tot in een derde dimensie, en bijvoorbeeld ook roteren. Bovendien kan het hoofdvenster uit vele deelvensters worden opgebouwd, zodat we multi-screen en beeld-in-beeld effecten kunnen realiseren.

Vaak is het geluid een sfeerbepalende professionele mix die de verhaallijn ondersteund. Het wordt digitaal gemonteerd, 'tig-kanaals' zonodig en eventueel met surround-effecten. Ook hiervoor gebruiken we de applicatie Wings van AV Stumpfl.

Niet onvermeld mag blijven dat de presentatie zich niet tot het scherm hoeft te bepreken. In de show kunnen uiteenlopende andere acties geprogrammeerd worden, zoals veranderingen in de zaalverlichting, effecten met motorisch bestuurde spiegels, Gobo-schijnwerpers, of bewegende objecten; verrassende effecten waarmee de presentatie nog meer aan zeggingskracht kan winnen.

HDAV