Toekomst

Met de huidige werkzaamheden op vooral het terrein van websites en webvideo, mag ik mij zeker een tevreden mens noemen. Het is heerlijk om van je hobby je beroep te kunnen maken en om zo veelzijdig bezig te zijn. Ik kan geen baan bedenken, waarin tevredenheid zo hoog zou kunnen scoren!

Toch is dat geen reden om achterover te gaan leunen. Die veelzijdigheid en de rappe ontwikkelingen in de moderne media, brengen als vanzelf met zich mee dat ik constant bij moet blijven leren. Zo blijf ik ook zelf in ontwikkeling, en die prikkel is van groot belang voor het plezier in dit werk.

Ik werk graag met de combinatie tekst en beeld en ervaar dat ik met websites en webvideo doorgaans veel kan bereiken. Een stapje verder is echter het maken van complete audiovisuele presentaties waarin de krachtige combinatie van tekst en beeld met geluid wordt ondersteund, om zo optimaal een boodschap over te kunnen brengen. Steeds vaker werk ik met hoge resolutie foto- en videobeelden, met audio aaneengesmolten tot een zogeheten hdAV-presentatie. In dit nieuwe medium komt alles samen: tekst, fotografie, video, muziek en techniek. Het biedt bovendien een logisch vervolg op de hobby die ik van jongs af aan beoefen: het maken van klankdiaseries.

Verder brengt mijn inmiddels jarenlange ervaring mij steeds vaker in een adviserende rol. Met genoegen begeleid ik internet-projecten en stel ik mijn kennis te boek in de vorm van handleidingen.