Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Henk van der Vleuten

Pagina's: [1] 2 3 ... 22
1
Vraag en aanbod / Uniek aanbod: Full HD-beamer JVC-HD1
« Gepost op: 18 september 2013, 15:37:54 »
Wegens overcompleet aangeboden: mijn JVC-HD1 beamer, resolutie 1920 x 1080, 85 uur gebruikt. Reservelamp wordt bijgeleverd, tezamen goed voor nog 1800 tot 2000 bedrijfuren. Geheel in professionele koffer. Vraagprijs € 2995.


2
Beste Adri,

Een heel ander aspect van je probleem is het feit dat je gecomprimeerd hebt en dat houdt in dat er bij het vertonen van de exe weer decompressie plaats moet vinden waar rekenkracht en geheugencapaciteit voor nodig is.
Voor dat geheugengebruik heeft WP instellingen, die je zowel bij het vertonen van de show uit de tijdlijn als bij het maken van de exe te beïnvloeden zijn. Cuno heeft daar in een SGG-bijeenkomst al eens een sessie aan gewijd.
Omdat ik geen gegevens van je computer ken, wat uitleg in de breedte: Bij de projectopties - uitvoer kun je het percentage instellen voor het geheugen gebruik. Staat standaard op 50%. Voor een show met weinig of geen video kun je bij een ATI-graka wel tot 85 a 90% gaan, bij nVidea op 50% houfden. Kijk nog maar eens in de help bij: Vorgaben für Bilder - Einstellungen für Grafik-Ausgabe.
Bij het maken van de exe neem je die instelling mee door een vinkje te plaatsen bij Instellingen uit projectopties Uitvoer overnemen.

Henk

3
Beste Adri,

Duidelijk een performance probleem van de computer, lijkt me. Je geeft dat zelf eigenlijk al aan als de show weer loopt zodra je hem op het 'probleempunt' weer start. Ook het feit dat geen beeld weergegeven wordt, maar wel het geluid wijst in die richting.
Je hebt weliswaar de compressiefactor van de gemaakte exe opgevoerd, maar onvoldoende klaarblijkelijk in de gegeven situatie.
Wat doet die computer 'allemaal' nog terwijl de exe loopt? Virusscanner? File indexing? Nog een webbrowser actief?
Kijk terwijl de show loopt, eens bij Windows Taakbeheer naar de processen lijst. En zijn er dan soms nog andere toepassingen actief?
Is het misschien de computer waarmee eerder gemelde problemen waren? Dan valt te denken aan een/de disk die alsmaar slechte tracks probeert te lezen.

Als je computer van Wings-AV deugdelijke kwaliteit is en er geen andere resource-vretende toepassingen actief zijn moet je exeshow probleemloos kunnen lopen, zelfs met video en/of snelle beeldwisselingen.

Wat voor een exe verder heel belangrijk is, dat is de kwaliteit van je grafische kaart. Eigenlijk had ik dit punt als eerste moeten noemn. Welk type gebruik je?
Geef eens wat info over je Wings 'masjien'!

Henk

4
Videobewerking / Re:Verbeteren Video - Basis effekten
« Gepost op: 12 juni 2013, 21:51:00 »
Hallo Herman,

Dat kan met het basiseffect Frame. Je kunt meerdere effecten (1..7) tegelijkertijd actief hebben, maar slechts 1 basiseffect.
En omdat Sharpen en Frame beide basiseffecten zijn is de keuze aan jezelf.
Of je kiest voor het verscherpen een extern (video)programma en importeert het resultaat opnieuw in WP,
of je maakt een schermbeeld vullend beeldobject achter je video en verkleint je video tot beeld in beeld (kan op 2 manieren),
of je gebruikt een beeldmasker.

Henk

5
Hallo Adri,

Het verschijnsel dat je beschrijft is vast geen probleem in Wings. Op talloze manieren heb ik delen uit ABTV objecten 'geknipt' in allerlei soorten shows: langzaam tot snel.
Jouw probleem zou kunnen wijzen op het gedrag van een versleten disk. Het is aan te raden dat te controleren met het windowsprogramma chkdsk x: (x = diskletter - intypen bij Uitvoeren).

Henk

6
Presentatiebewerking Wings / Re:autosave
« Gepost op: 11 juni 2013, 20:59:26 »
Hallo Adri (& anderen),

Hoewel Cuno's antwoord volkomen correct de weg via de help wijst, is de kortste weg naar 'autosave': klik in de menubalk op Extra, dan op 'Map openen' en dan op 'Autosave'.

Henk

7
Presentatiebewerking Wings / Re:van 3:2 naar 16:9
« Gepost op: 30 mei 2013, 10:46:08 »
1. Je screen(beeldveld) naar 119% brengen in de mediapool.
2. Is door Cuno op een SGG bijeenkomst behandeld en dus mogelijk een uitleg op de SGG site aanwezig.
3. Schaf het voortreffelijke boekje Beeldverhoudingen & Beeldformaten van Jan Roeleveld aan.

Henk

8
Presentatiebewerking Wings / Re:audio video
« Gepost op: 29 mei 2013, 22:32:54 »
Ja daar maakt Cuno natuurlijk weer een punt. Ik ging er van uit dat (zoals bij mij) de Canon 5DMkIII (al of niet) een voorloper van hetzelfde merk had waarvan al eerder videos in WP geplaatst waren. Als het de eerste videos waren is Cuno's antwoord het enig juiste.
Henk

9
Presentatiebewerking Wings / Re:Beeldsequentie
« Gepost op: 29 mei 2013, 15:33:28 »
Hallo Jos,

Wings kan van (veel) meer dan 508 fotos een beeldsequentie maken, dat is het probleem niet. Ik denk dat er iets mis is met de fotos 2 t/m 7 als ik zowel je langzaam afspelen als je gemelde fout in de mediapool bezie.
Bekijk ze eens in LR of PS: zie je daar afwijkingen tov van # 1 en # 8 anders dan 'kleine' veranderingen/verschuivingen in het beeld. Als bijv. het totaal afwijkende fotos zouden zijn dan kan Wings er geen 'film' van 'breien'. Want dat is in feite wat Wings met de sequentie doet: een videofilm er van maken.
Ik neem aan dat je het principe kent van de moderne (gecodeerde) videofilm: men neme het 1e beeld, kijke wat het verschil met het volgende beeld is en sla alleen het verschil op; doe dat een aantal (bij wmv wel tot 15 of zo) beelden achtereen, pakke dan weer een volledig beeld enz. Op die manier krijg je kleinere videobestanden. Voorbeelden: AVI (groot) - Mpeg2 (kleiner) - Wmv (nog kleiner) - Mpeg 4/H264 (kleinst).
Als dus bijv. op een of andere manier de 'foute' fotos van andere oorsprong zijn, dan gaat het beslist fout. Verkeerde fotos in een reeks ontstaan veelal door identieke naamgeving zoals IMG0xyz en dergelijke in verschillende (en soms) dezelfde mappen.
Als foto 2 weinig afwijkt van foto 1, open foto 2 dan eens in PS, bekijk hem en sla hem opnieuw op als ie goed toont. Doe dat ook met de volgenden. Stel dan de beeldsequentie nog eens opnieuw samen. Helpt dat? Nee? Is je nummering dan echt goed?

Henk

10
Presentatiebewerking Wings / Re:audio video
« Gepost op: 28 mei 2013, 22:23:41 »
Dag Paul,

Video uit de Canon 5D MkIII is gewoon op de standaard manier vanuit de mediapool naar een videospoor en een audiospoor te slepen. Om het zeker te weten heb ik zojuist nog even de proef op de som genomen. Het werkt echt.
Er moet dus iets anders aan de hand zijn. Kijk nog eens goed in de help of je workflow wel juist is zoals bijvoorbeeld het vinkje om de intermediate bestanden aan te laten maken, zodra je het videobestand in een videospoor sleept. Komt dan het blauwe kruisje bij de bestandsnaam? En worden dan eerst de grafische bestanden aangemaakt en daarna het intermediatevideobestand?
Succes verder.

Henk

Pagina's: [1] 2 3 ... 22