Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Henk van der Vleuten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 22
21
Presentatiebewerking Wings / Re:show verplaatsen van wings 3 naar wings 4
« Gepost op: 4 december 2012, 15:32:16 »
Hallo Syds,

Simpelweg een WP3 show in WP4 openen en dan opslaan. Daarna kun je de WP4 show naar believen bewerken met een of meer van die functies (bijvoorbeeld text) of efffecten die WP4 wel maar WP3 niet heeft.

Henk

22
Randapparatuur / Re:Aanschaf nieuwe computer.
« Gepost op: 28 november 2012, 21:04:49 »
Beste Piet,

Zelf heb ik geen ervaring met Platinum op een Apple, wel weet ik dat Christoph Hilger, die aldoor bezig is ons met nieuwe Platinum uitvoeringen te bestuiven, met een Apple werkt waarop Bootcamp geïnstalleerd is om er een Windows omgeving van te maken. Dat en uitsluitend dat is voorwaarde om er Platinum op te gebruiken. Overigens is hij niet de enige, maar veel zijn het er niet.
Als je enigermate met duits kunt omgaan, raad ik je aan eens op het duitse Stumpflforum de term Apple of Bootcamp in te toetsen in het zoek veld. Waarschijnlijk struikel je daar wel over de voor- en tegenstanders van de onderhavige materie. Het zijn vooral de grafici, die tot de voorstanders behoren en dat is natuurlijk wel te brgrijpen. Uit die hoek komt ook frequent het verzoek aan Stumpfl om Platinum ook uit te brengen in een uitvoering die onder het Apple besturingsysteem werkt.
Hoewel Stumpfl daar formeel nooit op in is gegaan, is het wel duidelijk geworden dat ze dat niet zullen doen; eenvoudigweg omdat dat personele en andere investeringen vergt, die nimmer terugverdiend kunnen worden. Neem ze dan hun standpunt maar eens kwalijk, nee toch.
Of je dit alles verder helpt met je gedachtengang laat ik aan jezelf over.

Henk

23
Presentatiebewerking Wings / Re:Exe-bestand stopt middenin presentatie
« Gepost op: 27 november 2012, 12:42:01 »
Hallo Will,

Dergelijke verschijnselen kunnen optreden als een ander programma onder Windows aktief wordt. Een virusscanner bijvoorbeeld is zo'n 'eigenzinnig' programma dat op voor jou onverwachte tijden opgestart kan worden. Een ander voorbeeld is het Windowsprogramma dat al je bestanden indexeert om zoeken en starten sneller te maken. En zo zijn er nog wel meer.
Kijk nog eens goed in de help van WP bij 'Windows optimieren' om je systeem zodanig te optimaliseren dat zulke onverwachte processen geen vat hebben op de afloop van je show(s).

Henk

24
Presentatiebewerking Wings / Re:bestanden ontbreken in mediapool
« Gepost op: 22 november 2012, 12:05:33 »
Hallo Syds,

Jouw probleem komt wel vaker voor als je (voor of) bij het Toevoegen van plaatjes aan je mediapool niet zorgvuldig te werk gaat.
Toch doen, zoals je zelf al schreef en wel zonodig op alle schijven als je meer dan een C schijf hebt. Dan onder het menu Mediapool kiezen voor volledige padnaam. Dan lees je in de Afbeeldingen pool waar de bestanden werkelijk staan i.p.v. in de afbeeldingen map van je projekt. Met de Verkenner dan verplaatsen en opnieuw laten zoeken in je projekt.
Omslachtig, jawel maar wel de juiste manier. Platinum vindt dan ALLES, tenzij je iets werkelijk verwijdert hebt.
Succes.

Henk

25
Presentatiebewerking Wings / Re:snel deel in presentatie
« Gepost op: 22 november 2012, 11:54:13 »
Beste Adri,

De grafische kaart die je noemt is een kaart uit 2008 en tevens de zwakste uit de toenmalige reeks. Daarbij heeft hij slechts 512 MB geheugen zoals je zelf vermeldt en dat is voor jouw toepassing met zoveel plaatjes wel heel erg weinig, want die plaatjes wil je in no-time laden. Dat gaat gewoonweg niet. Reken zelf maar uit: N maal de RAM grootte die in je mediapool staat en dat alles in 1/N seconden. Ik denk dat zulks met een moderne snelle grafische kaart zoals een ATI HD7770 of HD 7870, met geheugens van resp. 1 GB en 2 GB en beide van het DDR5 type versus DDR2 bij de 4350, mogelijk ook nog problemen kan opleveren.
Ofwel je zult je computer moeten moderniseren ofwel je doelstelling van beeldwisseling met het grote aantal plaatjes in (extreem) korte tijd naar beneden moeten bijstellen. Ik wens je veel succes met de verdere realisatie van je projekt.

Henk

26
Presentatiebewerking Wings / Re:exe-uitvoer.
« Gepost op: 11 juli 2012, 10:58:07 »
Dag Rolf,

Heb je voor het maken van de 1620 exe wel in het mediapoolmenu de plaatjes opnieuw laten optimaliseren? Het probleem tendeert een beetje richting capaciteitsoverschrijding van je computer als je heel grote plaatjes laat verwerken bij het maken van de exe. Als eerst grafische bestanden zijn aangemaakt van 1620 x 1080 pixels bij alle gebruikte fotos, heeft het systeem het wat makkelijker bij het maken van de exe.
Weet je zeker dat alle plaatjes in de juiste map staan ter verwerking? En geen ervan heeft toevallig een datum in de toekomst?

Henk

27
Presentatiebewerking Wings / Re:geen geluid
« Gepost op: 27 juni 2012, 10:49:00 »
Hallo Adri,

Als je AC3 bij de Helpindex invoert, krijg je 2 items. Eén betreft de informatie van AC3 gecodeerde audio en de ander betreft de installatie van het filter.
Of die installatie jou de oplossing biedt blijkt mogelijk niet (direct) uit die informatie. Wel is het zo dat in veel gevallen de installatie ervan nodig bleek bij velen die worstelden met videogeluid, zo bleek op beide bekende fora.
Dit laatste was de reden dat ik de optie de vorige keer opperde. Probeer het dus maar, het kan vrijwel zeker geen kwaad.

Henk

28
Presentatiebewerking Wings / Re:watereffect
« Gepost op: 25 juni 2012, 18:16:29 »
Hallo Ria,

Goed zo, dat het gelukt is.
Tja, die DVD kun je niet missen, daar staat meer op wat je nog eens nodig kunt hebben. Bij de aanschaf van WP4( upgrade van WP3) heb je die toch gekregen. Daarna download je inderdaad alleen het programma, tenzij dat wordt aangegeven.
Dat het alleen in de Pro versie te gebruiken is, klopt. In de help is dat wat cryptisch vermeld:
Citaat
Sie können sich den Effekt einer Wasseroberfläche im Beispiel-Projekt Effekte Pro - Wasser anschauen.
Succes verder.

Henk

29
Presentatiebewerking Wings / Re:show verplaatsen
« Gepost op: 24 juni 2012, 21:56:35 »
Hallo Ben,

Heel simpel: WP3 show openen in WP4 en daar opslaan. Het best doe je dat in de map waar de WP3 show al staat, dan zijn de links naar je audio en afbeeldingen correct.

Henk

30
Presentatiebewerking Wings / Re:geen geluid
« Gepost op: 24 juni 2012, 19:52:47 »
Adri,

Het door jou beschreven fenomeen is mij onbekend, ook de help noch het duitse forum bieden hulp.
Twee schoten in de lucht: heb je het AC3-filter wel geïnstalleerd? Loopt binnen die 30 seconden de audio synchroon met het beeld?

Henk

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 22