Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Henk van der Vleuten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 22
11
Presentatiebewerking Wings / Re:Klankbeelden importeren in nieuwe shows
« Gepost op: 2 januari 2013, 21:33:49 »
Hallo Robert,

Een wmv van een willekeurig deel van een show maken werkt uitstekend als je dat deel markeert en daarna de wmv-uitvoer start met de juiste parameters voor een goede video. Het gemarkeerde deel mogen uiteraard geen speaker-support showdelen met pauzemarkers bevatten om de nieuwe show correct samen te stellen.
Als je dat toch zou willen dan kun je dat wel doen, maar dan moet je wel in de geïmporteerde wm-video opnieuw markers zetten op de juiste plekken. Mijn ervaring is dat het wel werkt, maar het ziet er vaak niet fraai uit. Dat komt omdat die marker dan precies op een plek moet staan waar het videobeeld na de decodering weer compleet is opgebouwd.
Succes en veel AV-plezier in het nieuwe jaar,

Henk

12
Beste Adri,

Over beschadigde bestanden op een harde schijf kan ik wel meepraten: pas nog gehad op deze computer (niet voor AV-werk) en wel op de C-schijf. Voordat het helemaal fout ging, probeerde Windows dagelijks enkele systeembestanden te openen, wat alsmaar niet lukte en eindeloos duurde. Overleg met Cuno wees in de richting van een slechte harde schijf, wat waar bleek. Nieuwe schijf erin, windows installeren en heel veel bestanden kopieren van de oude schijf voorzover dat ging en een complet backup had ik niet. Opnieuw tipte Cuno: download en installeer het programma Recuva en probeer de bestanden die je mist te herstellen. Lukte helemaal voor complete administraties (alle mail, eigen financiën, TCN en meer).

Achteraf herkende ik het hele verhaal, maar realiseerde me dat niet op het kritieke moment.
De lees/schrijfkoppen van een harde schijf 'zweven' op enkel microns boven de magnetische laag die aan weerszijden van het aantal fysieke schijven dat een harddisk bevat, tenminste als die schijven op volle toeren draaien. Bij stilstand en heel kortstondig bij aanlopen en afremmen raken de koppen die magnetische lagen. Dus telkens is er sprake van een uiterst kleine slijtage, waardoor de schijf niet het eeuwige leven heeft. De fabrikanten hebben er wel voor gezorgd dat de levensduur lang genoeg is om vervelende aanspraken te voorkomen. Een zelden voorkomende vroegtijdige uitval komt bij elk product overigens wel eens een enkele keer voor, dus ook hier.
Als een harddisk, al of niet in een computer, een dreun krijgt door vallen of dergelijke, dan kan die vroegtijdige uitval ook binnen de normale levensduur optreden. Vooral externe harde schijven lopen in dit opzicht natuurlijk meer risico dan de interne schijven.

Gelukkig had je de benodigde plaatjes nog, zodat je weer verder kon.
Het is daarom zo belangrijk om je originele fotos, zoals die in Lightroom of dergelijke databases, altijd te backup-en op een extra disk.
Succes verder met je AV projecten.

Henk13
Presentatiebewerking Wings / Re:toont geen tekst in exe
« Gepost op: 20 december 2012, 11:10:52 »
Hallo Ben,

Fijn dat het je gelukt is je tekst in de show te brengen zoals je wilde. Ik ben het overigens maar zeer ten dele eens met je opmerking dat "de tekstgenerator maar zo beperkt te gebruiken is". Die beperktheid is afhankelijk van:
1. de hoeveelheid tekst die je (nagenoeg) gelijktijdig in wilt brengen,
2. de effecten (kleur, schaduw) die je die tekst mee wilt geven,
3. de effecten (zoom, pan) die je op die tekst wilt toepassen.
Immers al die (nagenoeg) gelijktijdigheid vergt grafische kracht van je computer en met name van de grafische kaart. En die zijn natuurlijk niet bij iedereen op topconditie. Mogelijk bij jou wel, maar mijn supershuttle is al wel weer ruim 2 jaar oud en dus niet meer up-to-date.
Hoewel dat vaak (i.v.m. zelf aangegane tijdsdruk) niet uitkomt is het voor eenieder zaak, dit soort toepassingen tot aan zijn specifieke grens uit te proberen. Mij interesseert jouw case bijvoorbeeld: welk soort teksteffecten heb je toegepast op je 12 sporen, waarvan er in de exe maar 3 zichtbaar werden? Ook de tijdvolgorde en de effecten daarop interesseren me om eens uit te zoeken, hoever je gaan kunt met de beperkingen van de tekstgenerator.
Het maken van een testcase lijkt me een interessant onderwerp om via dit forum nader uit te werken.

Henk


14
Presentatiebewerking Wings / Re:tekst via afbeelding
« Gepost op: 18 december 2012, 21:38:05 »
Hallo David,

Dat de jpeg afbeelding anders werkt dan een met de tekstgenerator gegenereerde is logisch. De tekstgenerator bouwt de tekst op terwijl de tijdlijn voortgaat. De jpeg afbeelding wordt enige tijd voordat die nodig is in zijn geheel in het geheugen geladen. Hoewel ik uit je beschrijving opmaak dat het slechts om 1 (grote) tekst gaat, doemt toch de vraag op of je computer en met name de grafische kaart wel de capaciteit heeft om dat te bereiken wat je voor ogen staat. Toch denk ik niet dat daarin het probleem schuilt, maar ergens anders.
De tekst met grote letters past naar ik vermoed niet in je scherm als je nog geen 'loopfunctie' hebt toegevoegd. Welnu dan doet ie dat ook niet als je hem met de inscreen-editing wilt laten lopen. Dat kan je immers ook niet met een foto die op screenformaat is ingebracht. Je zult dan dus een kleinere letter moet definieren waarmee de tekst wel in je screen past en die zonodig met de inscreen-editing zowel vergroten als verschuiven.
Het vergroten (inzoomen) heeft dan wel gevolgen voor de scherpte van de letter.

Henk

15
Presentatiebewerking Wings / Re:toont geen tekst in exe
« Gepost op: 18 december 2012, 17:48:28 »
Hallo Ben,

Waarschijnlijk doe jij niets fout, maar je computer. De tekstgenerator vergt nogal wat grafische krachten van je masjien en kan die het niet aan. Als dat het geval is kun je beter tenminste bij een aantal sporen de tekst in Photoshop maken. En als er dan nog beperkingen mochten zijn dan kun je altijd nog van (een deel van de) sporen een wmv maken en die in een videospoor plaatsen. Al met al: een beetje "basteln" zoals onze duitse AV-vrienden wel eens zeggen.
Ik neem tenminste op voorhand aan dat alle sporen bij het maken van de exe actief waren.

Henk

16
Hallo Henk,

Volgens mij heeft Cuno of Jan hierop al eerder antwoord gegeven. Zoek eens in dit forum op nederlandse taal- of vrijgavecode.

Henk

17
Presentatiebewerking Wings / Re:Filmpje met Panasonic Lumix
« Gepost op: 11 december 2012, 17:45:12 »
Beste Ria,

Ik denk dat je in de preview modus naar je filmpje kijkt, die heeft een heel lage resolutie. Als je het filmpje in het videospoor zet, moet automatisch een intermediate bestand aangemaakt worden met de volledige resolutie, op voorwaarde dat je daarvoor het vinkje gezet hebt bij Projectopties->grafische gegevens->intermediate videodate toepassen.

Henk

18
Adri,

Ook bekeken of aan onderstaande voorwaarden voldaan wordt?
Citaat
Wiedergabe starten im Preview-Modus     Leertaste
Vollbilddarstellung erreichen Sie durch Doppelklick in das Screen-Fenster.

Wiedergabe aus der Timeline
Aus der Timeline lässt sich bis auf Einschränkungen bei Videos und Bildsequenzen praktisch alles in voller Qualität wiedergeben und steuern.

Einschränkungen/Bedingungen:

Bei extrem komplexen Bild- und Video-Arrangements sowie Ausgabe in sehr hoher Auflösung setzt die Computer-Hardware Grenzen.

Zur Zeit können je nach Leistung des Rechners etwa zwei bis fünf DV-Videos gleichzeitig in voller Qualität wiedergegeben werden. Auch HD-Videos im MPEG-2 oder WMV-Format können direkt in hoher Qualität wiedergegeben werden.

Da eine Bildsequenz in der Regel aus extrem vielen hoch aufgelösten Bildern besteht (25 bis 60 je Sekunde), können sie aus der Timeline ausschließlich anhand von niedrig aufgelösten Grafikdaten und Intermediate-Videodaten wiedergegeben werden. Die Auflösung der Intermediate-Videodaten muss auf die Präsentationsauflösung von Display oder Beamer reduziert werden, damit die Rechner-Performance für eine ruckfreie Wiedergabe ausreicht.

Ik neem aan dat geen DV videos gebruikt worden, maar misschien wel een of meer HD videos of zelfs een beeldsequentie?
Als je HD-video gebruikt, zijn dan wel de intermediate bestanden (correct) aangemaakt?
Met correct bedoel ik: kent Platinum de videocodec wel?

Al met al: is in dit project toch niet iets binnengeslopen waar Platinum problemen mee heeft? In het algemeen zou de eerder aanbeveling daar uitkomst voor moeten bieden, maar eigen ervaring leerde mij dat die test in sommige gevallen Platinum als bij jou onderuit deed gaan, zonder dat dat in de Ctl-T test werd gemeld.

Je mag me zogewenst de projectfile sturen , mailadres hvdvleuten[AT]xs4all.nl

Henk

19
Hallo Adri,

Heb je het project al gecontroleerd door op Extra->Project controleren te klikken of Ctl-T te toetsen? Vaak helpt dat om te kijken of er bijv. 2 objecten 'verstrengeld' zijn. Zulke fouten verklaren vaak waarom het nieuwe project een probleem heeft en alle eerdere niet.

Henk

20
Presentatiebewerking Wings / Re:show verplaatsen van wings 3 naar wings 4
« Gepost op: 4 december 2012, 22:57:25 »
Dan WP3 afsluiten en WP4 starten. Dan in WP4 het WP3 project openen en opslaan. Dan wordt het automatisch een WP4 project.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 22