Betoverend

Stelt u zich even voor... Langzaam gaat het licht uit. Het publiek wordt stil en wacht in spanning af wat er komen gaat. Nog even zie je een aantal mensen gauw wat heen en weer schuiven, tot ook de laatste een aangename zit gevonden heeft om de presentatie ontspannen te kunnen ondergaan.

De moderne toverlantaarn 

Bijna tegelijk met de muzikale klanken verschijnt een eerste projectiebeeld op het scherm. Voor je het weet is de aandacht geheel gevangen door wat zich op het grote doek ontvouwt. Perfect getimed volgen de beelden elkaar in een vloeiende lijn op. Mooi, groot en helder, maken zij een diepe indruk.

Na een stemmingswisseling in de muziek laat een spreekstem voorzichtig de eerste woorden op het publiek los. Er ontstaat een bijna mystieke sfeer in het zaaltje. Er gebeurt iets wat geen ander medium voor elkaar krijgt.

Hoewel de moderne beamer in weinig op zijn voorgangers lijkt, is de naam van de aloude toverlantaarn nog steeds veelzeggend. Van een goed lopende hdAV-show, een presentatie waarin tekst, beeld en geluid aangenaam gebundeld zijn, gaat absoluut iets betoverends uit.