DIAav en HDav - Hardware > Randapparatuur

problemen geluidskaart

(1/5) > >>

Ite Boersma:
ik heb nog steeds problemen met de geluidskaart, met de RME DIGI 96/8pro krijg ik geen geluid als ik in mediapool nieuwe bestand maken een trac afspeel, hoewel de CD rom speler (Plextor)met een kabeltje aan de geluidskaart verbonden is, heb een nieuwe geluidskaart aangeschaft, externe kaart van Creative de soundblaster Audigy 2 NX met USB aansluiting, maar deze geeft het zelfde probleem, als ik de geluidskaart in nieuwe bestand maken aanklik en een sample van de digitale recorder opneem hoor iki wel geluid. Wie o wie weet de oplossing? Ite

Cuno Wegman:
Hallo Ite,

Voor wat betreft het geluid met de RME-geluidskaart geef je zelf bijna het antwoord al: als het geluid van de externe digitale recorder wel hoorbaar is, maar van de interne cd-speler niet, dan moet je, voordat je de interne cd-speler wilt gebruiken, bij de RME-kaart de interne ingang actief maken. Dat doe je met het configuratie-scherm van de RME-kaart.
Als je dat programma niet (geïnstalleerd) hebt, kun je het downloaden van de site van RME (http://www.rme-audio.de).

Mocht ook dat niet werken, controleer dan even of het kabeltje op de geluidskaart wel op de ingang is aangesloten, en niet op de uitgang (die zit er bij RME namelijk meestal ook op, voor doorkoppeling naar een tweede kaart of uitbreidingskaart).

Voor wat betreft de USB-geluidskaart van Creative: omdat er geen rechtstreekse verbinding (mogelijk) is tussen de Creative en de cd-speler, kan het geluid van de cd-speler nooit door Wings Platinum via de Creative hoorbaar gemaakt worden.
(Het afspelen met behulp van de mediaspeler van Windows is vaak wel mogelijk, omdat die de cd op een geheel andere manier afspeelt.)

Ite:
Hllo Cuno, alvast bedankt voor je reactie, maar hoe ziet het configuratiescherm van de rme kaart er uit, is dit het zelfde als rme digi settings scherm? en zo ja wat moet ik dan instellen? als dit het niet is wat moet ik dan downloaden van rme? er staat zoveel op dat ik door de bomen in het bos niet meer zie wat ik moet downloaden, alvast bedankt

Cuno Wegman:
Hallo Ite,

Dat is inderdaad het Settings scherm. Omdat ik zelf niet over zo'n kaart beschik, heb ik even op de site gekeken.

In het kader 'Input' moet je kiezen voor 'Internal'.
In het kader 'Output' moet waarschijnlijk gekozen worden voor 'Automatic' of voor 'Input'

Ite:
Hallo Cuno,

Hoera, het werkt eindelijk weer, hartelijk dank voor je fantastische ondersteuning, met de meest DIAositieve groeten,

Ite

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie