Auteur Topic: exe-bestand draait niet op laptop, vroeger was er geen probleem  (gelezen 6519 keer)

Berntet

  • Volwaardig lid
  • ***
  • Berichten: 71
exe-bestand draait niet op laptop, vroeger was er geen probleem
« Gepost op: 5 februari 2020, 14:55:54 »
Kan het zijn dat W10 zoveel extra kracht van een videokaart in een laptop vraagt dat een exe-bestand niet draait? Probleem is dat een show met extra lange standtijden bij het derde beeld 'op zwart gaat', dat is na ca 2 minuten. Eerdere shows draaiden probleemloos, maar waren toen gemaakt onder W7. verder kan ik geen enkele andere oorzaak bedenken. Zou ik gelijk kunnen hebben? En weet iemand dan of er een oplossing voor is?
Het gaat om een Acer laptop AspireV3-771G met NVidiakaart Geforce GT630M. De videokaart staat in de modus 'maximale prestatie'.

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re: exe-bestand draait niet op laptop, vroeger was er geen probleem
« Reactie #1 Gepost op: 1 mei 2020, 17:19:58 »
Hallo Ben,

Een serie met beelden die heel lang stil staan (als het een exe is), vraagt juist tijdens het stilstaan heel weinig van de grafische kaart: er verandert niets in beeld, dus er hoeft ook niets berekend te worden.
Zolang de gebruikte Wings/Wings Platinum dezelfde blijft, verandert er niets aan de eisen die de exe stelt aan de computer.
Is er geen sprake van een vorm van energie-beheer (beeldscherm uitschakelen) die actief wordt na 2 minuten? Zou ook niet moeten mogen, maar sinds Windows10 vertrouw ik geen oude waarheden meer.

Draait deze laptop sinds de aankoop onder Win10, of is de Windows-versie opgewaardeerd? Al maakt dat voor mijn advies niet veel uit: zorg er voor dat de drivers voro de grafische kaart geactualiseerd zijn. Na een update wil Microsoft nog wel eens gekke dingen doen met de drivers.
AVĂ©,
Cuno