DIAav en HDav - Software > Videobewerking

Wel beeld maar geen geluid

<< < (2/2)

Cuno Wegman:
Hallo Frans,

Als het op de computer 1 wel werkt, maar op computer 2 met dezelfde videobestanden niet, dan is in ieder geval duidelijk dat WP zelf niet de beperkende factor is.

Meest gerede oorzaken:
- op computer 1 staan codecs die op computer 2 niet aanwezig zijn (daaronder vallen ook Quicktime, AC3-filter een FFD-show)
- op computer 2 staan programma's of codecs die de werking van de codecs die WP wil gebruiken ondermijnen
- op computer 2 zijn de instellingen binnen WP niet gelijk aan die op computer 1 (kijk daarbij vooral ook naar de instelling onder Extra - Opties - Globale opties - Algemeen - Automatische codec-keuze door Windows toestaan).

En even een algemene opmerking voor iedereen die met video en/of moderene camera's werkt: als je een nieuwe camera koopt, is de kans altijd aanwezig (om niet te zeggen: zeer groot) dat deze gebruik maakt van nieuwere technieken om video te coderen en te comprimeren (codec). Om deze video's dan te kunnen gebruiken binnen programma's als WP, zul je er ook voor moeten zorgen dat je de daarvoor benodigde codecs installeert.
En dat geldt des te sterker als je wel de camera vernieuwd, maar niet de software waarmee je de resultaten daarvan wilt bewerken.
Ik neem ook aan dat niemand verwacht dat Lightroom 3 de raw-bestanden van de D750 zonder meer kan lezen...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie