Auteur Topic: Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.  (gelezen 21215 keer)

Anton Sollie

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 127
Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Gepost op: 14 november 2013, 16:01:42 »
Goedendag forum.

Een goede kennis van mij wil beginnen met Wings.
Nu gaat er iets niet goed bij het afspelen vanaf de tijdlijn.

Los staande beelden worden gewoon vertoont.
Maar zodra er een overvloei gemaakt wordt, zie je het eerste beeld wel.
Maar het beeld wat er op volgt niet. Er is dan een zwart scherm.
Maar als je de tijdnaald over de beelden trekt, zie je die beelden wel gewoon.

Hij gebruikt de gratis basis versie 5.2.1

En voor hij de volledige versie van wings gaat aanschaffen,
wil hij eerst zeker weten of dit probleem op te lossen is.
Hij heeft daar een laptop voor met deze specificaties.

asus T 4038H-3rdi7-3630qm
Met windows 8
Grafische kaart: GDDR3, nvidea GeForce GT 740M

Op de site van HDAV hebben we de directx gedownload en geïnstalleerd.
Wings opnieuw geïnstalleerd.
Computer opnieuw opgestart.
Maar niets hielp.

Kan het nog iets zijn met de drivers van de grafische kaart.
Is daar ergens een instelling die je moet aan of afvinken.

Wie kan me verder helpen.

Groet Anton

« Laatst bewerkt op: 14 november 2013, 16:08:04 door Anton Sollie »

Adri Snijders

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 89
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #1 Gepost op: 14 november 2013, 17:33:12 »
Is dat een laptop?

Adri

Anton Sollie

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 127
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #2 Gepost op: 14 november 2013, 17:45:54 »
Ja, dat klopt.

Ik heb ondertussen wat gezocht op het Duitse forum.
En daar kom ik iets tegen over een "Optimus" instelling van nvidia.
Gaat over besparing richting de accu.

Maar weet jij hier ook wat van.

Gr. Anton

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #3 Gepost op: 14 november 2013, 18:21:27 »
Hallo Anton,

Bij laptops met de grafische kaarten van nvidia wordt standaard niet deze echte grafische kaart gebruikt, maar de grafische mogelijkheden van de processor zelf. Vergelijkbaar met wat "vroeger" de on-board grafische kaarten waren. Dat levert te weinig grafische rekenkracht op om Wings Platinum goed te kunnen gebruiken.

Bij de BIOS-instellingen van de laptop, en evt. bij de instellingen van Windows moet je aangeven dat alleen de zware grafische kaart gebruikt moet worden (high performance).
En ja, dat kost meer energie en gaat dus ten koste van de accuduur.
AVé,
Cuno

Anton Sollie

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 127
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #4 Gepost op: 14 november 2013, 18:28:02 »
Hoi Cuno.

Ik begrijp je opmerkingen.

Maar ik moet zeggen. Ik zit zelf ook wel wat op een laptop te prutsen met wings.
En die laptop is duidelijk minder kwaliteit dan de boven genoemde.
En ik ondervindt geen problemen.

Maar goed. Ik zal kijken wat ik aan de instellingen van de bewuste laptop kan veranderen.
De accu duur is hier zowiezo niet van belang.
Aangezien de laptop gewoon op het lichtnet is aangesloten.

Ken je trouwens het verhaal wat ik hierboven beschrijf over de Optimus instelling van Nvidia?

Gr. Anton

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #5 Gepost op: 14 november 2013, 21:14:17 »
Hallo Anton,

Ik bedoel inderdaad de Optimus-technologie die door nVidia gebruikt wordt.
Doordat hierdoor de grafische kaart eigenlijk niet gebruikt wordt, totdat de driver "denkt" dat die extra kracht nodig is, gedraagt zo'n laptop zich voor WP veel slechter dan een oudere laptop, zoals jij zelf ervaart.

Soms helpt het om een nieuwere driver te installeren, maar in principe geldt de uitspraak op het Duitse forum:
You must "kill" the NVIDIA Optimus™ technology.
AVé,
Cuno

Anton Sollie

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 127
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #6 Gepost op: 15 november 2013, 14:24:44 »
Het probleem met de laptop is opgelost.
Het optimussysteem is uitgezet.
En alle instellingen die gunstig zijn voor wings, aangezet.

Het loopt nu als een zonnetje.

Bedankt voor het meedenken.

Groet Anton

Adri Snijders

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 89
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #7 Gepost op: 18 november 2013, 10:32:43 »


Goedemorgen,

Het probleem met mijn laptop wil ik ook proberen op te lossen, misschien dat het helpt en anders blijf ik op mij desktop werken. Het is het proberen waard!

Hoe zet ik het optimussysteem uit.
En welke instellingen, die gunstig zijn voor wings, moet ik aanzetten.

Ik ben niet z'n computer hero dus graag een 'stap voor stap' begeleiding.

Adri

Etienne van Haute Stef

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 6
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #8 Gepost op: 18 november 2013, 14:15:44 »
Hallo Adri,


Kijk eens op deze link, dit kan je eventueel vooruit helpen.

Heb juist het zelfde probleem opgelost.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03743311&cc=nl&dlc=en&lc=nl#N61

Groeten,

Stef

Anton Sollie

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 127
Re:Afspelen vanaf de tijdlijn geeft zwart beeld.
« Reactie #9 Gepost op: 18 november 2013, 14:24:05 »
Dank Stef voor je info.
Dit is zo duidelijk, dat ik er niets meer aan toe voeg.

Mooi werk, zo'n forum.

Gr. Anton