Auteur Topic: start serie en opslaan  (gelezen 14048 keer)

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
start serie en opslaan
« Gepost op: 1 oktober 2013, 13:40:39 »
dag medewingers,
Bij wp4 maakte ik altijd een aparte map, dan begon ik een nieuwe serie, gaf die een naam en sloeg die op in die gekozen map, dan kwam er automatisch een verdeling in die gekozen map, waar ik dan alle foto's, geluid en video's kon opbergen. Bij wp5 gaat dat anders, maar ik weet niet hoe. Bij de presentatie werd er iets over gezegd. Wie helpt mij.

met vriendelijke groet,
Rolf de Ruiter
met vriendelijke groet, rolf

Sybren Sikma

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 10
Re:start serie en opslaan
« Reactie #1 Gepost op: 1 oktober 2013, 20:34:50 »
Hallo Rolf.

Het is mij ook opgevallen.
Maar waarom is mij ook niet duidelijk.
Zelf maak ik nu maar handmatig de mappen aan, en verdeel dan de verschillende media in deze mappen.
Ik hoop dat ze wel naar de oproep luisteren in Oostenrijk, want het zal vast meer mensen opvallen.
En ik hoop ook dat het oude systeem wat de mappen betreft weer terug komt.
Het was toch wel erg makkelijk, mooi en naar mijn idee doordacht.

Ik geloof dat bij de presentatie gezegt is dat een project bij het afsluiten word opgeslagen.
Het ging toen allemaal vrij snel en niet alles is dus blijven hangen.
Dit lijkt me een vraag waar er meer mee worstelen en zullen worstelen.
Misschien dat Cuno hier het antwoord op weet.

Maar zoals gezegt ik maak nu zelf handmatig de mappen maar aan, in de hoop dat.....

Voor de rest ben ik wel te spreken over WP5.

Met vriendelike groet,
Sybren.

Liseth Schoutsen

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 11
Re:start serie en opslaan
« Reactie #2 Gepost op: 2 oktober 2013, 13:10:32 »
Hoi Rolf en Sybren,
Ook ik ben hier tegen aan gelopen :o en heb nog ff gewacht, maar er is nog geen oplossing.
Ik maak eerst een nieuwe serie aan in de oude wings 4 en daarna deze openen in wings 5 en dat gaat goed.
Succes.
Liseth

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:start serie en opslaan
« Reactie #3 Gepost op: 4 oktober 2013, 14:02:31 »
dag allemaal,
zoals Sybren al zei; dat werkt, eerst zelf de mappen maken, maar dan blijkt dat als je afsluiten je via opties hebt opgegeven dat wp5 de volgende keer weer moet openen bij de laatste serie waar je mee bezig bent, dat dit niet gebeurt. Je moet dan weer via openen naar de serie waar je mee bezig bent.
Dat werkte allemaal bij wp4 beter.
bedankt tot zover.
groet,
Rolf de Ruiter
met vriendelijke groet, rolf

Sybren Sikma

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 10
Re:start serie en opslaan
« Reactie #4 Gepost op: 4 oktober 2013, 21:01:07 »
Hallo Rolf.

Je moet dan in de opties wel even bij het onderdeel programmastart opgeven dat wings het laatste project opent bij start.
Ik geef bij standaart map en zo, ook de hoofdmap aan waar ik mee bezig ben.

Maar als je bij programmastart met laatste project openen instelt dan opent WP dus iedere keer het project waar mee je hebt afgesloten.

Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel.

Groeten,
Sybren.
« Laatst bewerkt op: 6 oktober 2013, 22:17:17 door Sybren Sikma »

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:start serie en opslaan
« Reactie #5 Gepost op: 14 oktober 2013, 13:12:40 »
dag allemaal,

ik heb nog steeds het probleem, dat de serie niet wordt geopend op het laatste project, ondanks dat ik alles heb gedaan wat was aangegeven in de vorige antwoorden op mijn vraag.
Alleen als ik de serie al heb gemaakt in wp4, is het geen probleem, maar begin ik een serie in wp5. dan werkt het niet. Wie helpt mij verder?
hartelijke groet,
Rolf de Ruiter
met vriendelijke groet, rolf

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:start serie en opslaan
« Reactie #6 Gepost op: 16 oktober 2013, 19:25:58 »
Hallo Rolf,

Los van de manier waarop de oorspronkelijke serie gemaakt is (WP4 of WP5), bij mij werkt het automatisch openen van de laatst gebruikte serie binnen WP5 zonder enig probleem.
Overigens: zodra een serie met WP5 is opgeslagen, is er geen verschil meer tussen series die met WP5 gemaakt zijn en series die vanuit WP4 geconverteerd zijn.

Welke versie van Windows gebruik jij? Mogelijk dat er iets in de gebruiksrechten of mappen verkeerd staat. Een veilige maatregel is altijd het verwijderen van WP5, herstarten en opnieuw installeren.
AVé,
Cuno

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:start serie en opslaan
« Reactie #7 Gepost op: 17 oktober 2013, 15:46:09 »
dag Cuno,

ik gebruik windows 7 en voorheen werkte dat bij wp4 altijd goed.

groet,
Rolf de Ruiter
met vriendelijke groet, rolf

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:start serie en opslaan
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2013, 13:42:36 »
Hallo Rolf,

Wat mij in vergelijkbare situaties wel eens geholpen heeft: tijdelijk een andere waarde instellen en later weer terugzetten op de gewenste waarde. soms kunnen zo instellingen ververst worden.

Stappenplan:
- zet de instelling hiervoor op een andere waarde (bijvoorbeeld "altijd dialoog tonen",
- sla de instellingen op (met OK)
- sluit WP
- start WP
- stel vast of de nieuwe actie wel uitgevoerd wordt
- zet de instelling nu in op de gewenste waarde (laatst bewerkte serie openen)
- bevestig met OK
- sluit WP
- start WP
AVé,
Cuno

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:start serie en opslaan
« Reactie #9 Gepost op: 19 november 2013, 12:13:00 »
allen hartelijk bedankt,
door drukte met de av-dag van het noorden en andere bezigheden niet eerder kunnen reageren.
Het werkt nu prima.

groet, Rolf de Ruiter
met vriendelijke groet, rolf