Auteur Topic: exe-uitvoer.  (gelezen 8792 keer)

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
exe-uitvoer.
« Gepost op: 10 juli 2012, 19:34:16 »
Dag allemaal,
het is wel bijna vakantie, maar deze hobby gaat door.
In verband met de voorbereiding van een av-dag moet ik opnieuw een exe-bestand maken met 1620 pixels i.p.v. 1400 pixels. Bij 1400 is het exe-bestand helemaal goed.
Bij de uitvoer van 1620 pixels laat wp4 zo een tiental beelden achterwege, worden niet meegenomen.
Wat moet ik hier aan doen. Wie helpt mij.

groet
Rolf
met vriendelijke groet, rolf

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2012, 21:24:01 »
nog een aanvulling:
ik heb wp opnieuw geinstalleerd en ook dat helpt niet.
Het is dezelfde serie waar ik in januari ook aleen vraag over gesteld heb.
Bekijk ik de serie door te kijken vis de F5 toets, danmis ik die beelden ook, maar als ik de serie bekijk door langzaam met de muis de tijdlijn te verschuiven dan zie ik alle beelden.
En met het maken van een exe-bestand 1400pixels was er ook geen probleem.
Wie kan mij helpen.

groet,

Rolf
met vriendelijke groet, rolf

Henk van der Vleuten

  • Held
  • *****
  • Berichten: 216
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #2 Gepost op: 11 juli 2012, 10:58:07 »
Dag Rolf,

Heb je voor het maken van de 1620 exe wel in het mediapoolmenu de plaatjes opnieuw laten optimaliseren? Het probleem tendeert een beetje richting capaciteitsoverschrijding van je computer als je heel grote plaatjes laat verwerken bij het maken van de exe. Als eerst grafische bestanden zijn aangemaakt van 1620 x 1080 pixels bij alle gebruikte fotos, heeft het systeem het wat makkelijker bij het maken van de exe.
Weet je zeker dat alle plaatjes in de juiste map staan ter verwerking? En geen ervan heeft toevallig een datum in de toekomst?

Henk

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #3 Gepost op: 11 juli 2012, 11:13:40 »
dag Henk,

bedankt voor je reactie.
Ik heb de beeldoptimalisatie gebruikt, maar dat helpt niet.
De beelden staan zeker in dezelfde map, want ik heb beelden en lijnen gecopieerd binnen de serie en de grootste deel komt wel in het exe-bestand , een klein deel niet.
Ik heb de advanced-versie van wp, maar volgens mij is het aantal beeldsporen onbeperkt en kan het daar niet aan liggen.

groet
Rolf
met vriendelijke groet, rolf

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #4 Gepost op: 11 juli 2012, 12:09:02 »
Hallo Rolf,

Gezien de beschrijving van de problemen denk ik in dezelfde richting als Henk (capaciteitsoverschrijding van je computer). Dat staat geheel los van de (niet)beperkingen van de Advanced-versie van WP.

De capaciteit van de computer is niet relevant bij het maken van een exe, omdat de computer op dat moment alle tijd heeft om de grafische bestanden voor de exe te maken. De beeldgrootte van de presentatie uit de tijdlijn en de beeldgrootte van de exe staan los van elkaar: bij het maken van de exe worden altijd de benodigde bestanden automatisch (opnieuw) gemaakt.

Mijn vermoeden is dat de ontbrekende beelden hetzij
- grote afbeelingen zijn, of
- sterk ingezoomde afbeeldingen zijn, of
- meerdere (grotere) afbeeldingen gelijktijdig in beeld betreffen, of
- optreden bij een een fragment met veel of snelle wisseling van beelden.
Als één of meer van de bovenstaande punten van toepassing is, dan is de computer (vermoedelijk grafische kaart) niet krachtig genoeg om deze serie te vertonen.

Ik wil het best voor je testen. Je kunt met het pt4-bestand per mail toezenden en de exe met WeTransfer.
Geef dan ook even aan bij welke tijdstippen in de show de problemen het meeste optreden.
Zorg er dan wel voor dat bij het maken van de exe de optie "Navigatiebalk toestaan" ingeschakeld is.
AVé,
Cuno

Rolf de Ruiter

  • Junior
  • **
  • Berichten: 38
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #5 Gepost op: 11 juli 2012, 20:06:15 »
Hoi Cuno,

Ik heb de gevraagde bestanden gestuurd.
groet
Rolf
met vriendelijke groet, rolf

Cuno Wegman

  • Algemene moderator
  • Held
  • *****
  • Berichten: 722
Re:exe-uitvoer.
« Reactie #6 Gepost op: 18 juli 2012, 22:42:03 »
Hoi Rolf,

Ik heb de bestanden ontvangen en bekeken.

Details hebben we onderling uitgewisseld, maar ik wil de overige lezers in dit forum het resultaat niet onthouden.

De oorzaak van de ontbrekende beelden was inderdaad een te zware belasting van de computer/grafische kaart.
Niet omdat deze onderdelen te zwak zouden zijn, maar omdat de show gebruik maakte van zeer veel gelijktijdige grote afbeeldingen (meer dan 20 beeldsporen met gelijktijdig groot beeld, transparantie en beweging).
Daarmee kun je zelfs de krachtigste computer door de knieën krijgen.

Enkele valkuilen die hierbij een rol spelen zal ik bespreken tijdens het technische blok van de komende bijeenkomst van de Stumpfl Gebruikers Groep in Houten op 29 september 2012.
AVé,
Cuno