DIAav en HDav - Hardware > HDav projectoren

Beamer

(1/3) > >>

Wim van Dijk:
Ik ben op zoek naar een beamer. Omdat ik nogal een onhandige kamerindeling heb ontkom ik er niet aan om de beamer circa 3,5 meter van het scherm op te hangen. Ik zit er dus behoorlijk met de neus op. Het is de bedoeling dat hij gebruikt gaat worden voor WP-presentaties (voornamelijk foto's). Wat is een goede budgetbeamer. Ik denk zelf aan een budget van circa € 1.500 (mag ook goedkoper  ;)).

Dan nog een ander vraagje. Ik zie op internet enorme prijsverschillen. Bijv. de SX800 van Canon wordt aangeboden voor € 2.200 tot € 1.350 (incl. BTW). Hoe kan dat?

Piet Huijgens:
Hallo Wim


De projectieafstand van 3.5 meter tot het scherm is met canon geen probleem,je kunt dan minimaal 110 cm x 140 cm en maximaal 180 x 240 cm projecteren met alle mogelijkheden daar tussen.
Canon maakt gebruik van het  LCOS systeem wat een zeer goed beeld geeft ( werk zelf ook met canon beamer) en de sx 800 heeft een native sxga resolutie (1400 x 1050).

Wat betreft de prijzen zou ik zeggen neus goed rond en doe je voordeel,veel succes

Groet

Piet Huijgens

Cuno Wegman:
Hallo Wim,

Bij de keuze van een beamer is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen welke beeldverhouding de beamer moet hebben. Tegenwoordig is "HD" sterk in opkomst, vooral in de beeldschermen, maar ook bij de beamers.
De door Piet genoemde beamer van Canon heeft een beeldverhouding van 4:3 (1400x1050). Een voorbeeld van een beamer die een "HD"-verhouding van 16:9 (met de volledige HD-resolutie van 1920x1080 beeldpunten) heeft, is de Optoma HD20. Deze actuele beamer valt met een prijs van 999 euro (NDS - AV Stumpfl Nederland) ook ruim binnen jouw budget.

Wim van Dijk:
Bedankt voor de reacties. Ga vanmiddag naar Houten voor de HD20.

queenie:
vraagje voor Cuno:
Halo Cuno, wat gebeurt er als ik bv de Optoma HD20 zou hebben (ga aanschaffen) en ik wil een serie met resolutie 1400x1050 vertonen? Wordt het geheel dan onscherp, of kun je dat vooraf instellen op de beamer?
Dan zal je zeggen "maak er dan eerst 1920 van", maar soms heb ik te ver ingezoomd om dat te kunnen doen.
Kan je dan niet beter toch een 1400ér kopen?

Ik ben n.l. aan het denken over een andere beamer en ik vind de optoma een aantrekkelijk idee..
Misschien kan de Chief ook meedenken?
Alvast bedankt voor een reactie,
Queenie

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie