DIAav en HDav - Software > Fotobewerking

kleurprofiel na calibratie

(1/1)

Ite Boersma:
Ik heb met de MonacoOptix xr van twee verschillende monitors een kleurenprofiel gemaakt en van een beamer, van de beamer als laatste, als ik de computer opstart dan wordt automatisch de laatst gemaakte kleurenprofiel geladen, één van de monitors lijkt dan wel geelzucht te hebben, weet iemand ook of je de kleurenprofielen voor de desbetreffende monitor kunt laden, zo ja hoe? Ik heb wel een engelse handleiding maar daar heb je niet veel aan als je van het engels niets begrijpt

Henk van der Vleuten:
Hallo Ite,

Elders heb ik al geschreven dat ik eerder ook een Monaco Optix versie gebruikte maar overgestapt ben op Spyder (2PRO). Het fraaie bij de laatste is dat je na installatie ook de beschikking hebt over een 2e programma, n.l. Profilechooser. Daarmee kies je het gewenste profiel, dus of een monitor profiel of het aangemaakte beamerprofiel. Standaard start Windows (XP of Vista) op met gebruikmaking van het zelf als primair ingestelde monitor profiel. Middels de Profilechooser kun je zogewenst een ander aangemaakt profiel instellen. Zo werkt dat perfect.
Nou heb je daar allemaal niet veel aan als bij jou niet iets dergelijks voorhanden is.
Je zult dus toch na moeten gaan of jouw MonacoOptix een of andere keuze mogelijkheid heeft?
Als je problemen hebt met de engelse handleiding, zoek dan iemand op die die wel (goed) kan lezen en probeer er samen achter te komen wat de (on)mogelijkheden zijn.
Kan de firma waar je het product gekocht hebt je niet verder helpen?
Veel succes,
Henk

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie