DIAav en HDav - Software > Presentatiebewerking Wings

Watereffect tijdens presentatie

(1/4) > >>

Marco Ising:
Beste mensen,

Als ik met de beamer een show presenteer dan zie ik een watereffect bij sommige overgangen. Ik heb een ATI Radeon 128 MB grafische kaart.
Daarbij moet het mogelijk zijn meerdere beelden over elkaar heen te projekteren. Dat watereffect is soms al te zien bij 1 beeld.
Dat zijn beelden die ik gebruik om te laten zoomen, dus die zijn ook groter
dan de normale presentaitegrootte.
Mijn beelden zijn 1400 pixels bij 933 en de beamer is een maatje kleiner, mogelijk heeft het daarmee te maken.
Wat ik nog niet gedaan heb is bij 'create display data' het vinkje aangezet voor optimization of picture size. Wat doet deze functie met de originele beelden? Ik heb namelijk geen behoefte dat deze worden overschreven.

Groeten,

Marco

Jaap:
Marco,

Wings Platinum overschrijft nooit je originele beelden, de genoemde functie is juist essentieel omdat het de optimale grootte en resolutie van de gebruikte afbeeldingen uitrekent en daarvan 'Wings eigen' grafische bestanden maakt!

Ik zou wel de show en de grafische bestanden afstemmen op de mogelijkheid van de beamer! Desnoods sla je een variant van de show onder een andere naam op met een andere screen instelling, bijv 1024x768

Succes,

Jaap

Cuno Wegman:
Hallo Marco,

Naast het antwoord van Jaap wil ik toch nog even doorvragen:
- wat bedoel jij precies met een 'watereffect'. Ik ga er niet van uit dat het scherm nat wordt... ;-)
- Is het effect/verschijnsel bij overgangen hetzelfde als bij zoomen?

-  de omvang van het geheugen van de grafische kaart is niet onbelangrijk, maar het type van de chip die kern van de kaart vormt, en normaliter terug te vinden is in het typenummer van de kaart, is veel bepalender voor het te bereiken eindresultaat.

Marco Ising:
Jaap en Cuno,

Hartelijk dank voor de antwoorden, ik zal toch eens het vinkje uitproberen op een show waar iets minder beelden inzitten. En zoals Jaap aanbeveelt een show maken op de maat van de beamer.
Bij sommige series is het nog wel een effect wat een extra creativiteit laat zien, maar dan wil ik wel controleerbaar maken en dat is net nu niet.
Het effect is met name te zien in de donkere partijen, net als er een steen op op het water wordt gegooid, maar dan geen kringen maar strepen, of een bewegende luxaflex met een open raam.
Er is zo op het eerste gezicht geen verschil tussen zoomen en meer dan 3 beelden over elkaar.
Het typenummer van de kaart een Sapphire Radeon X600XT, de uiitvoering is voor een shuttle systeem, (PCI express)
De chipset is ATI Radeon X600 series.
En de VBE9 (wat dat ook zijn moge) ook van ATI V380 met 16 MB.

Marco

Cuno Wegman:
Hallo Marco,

Ik begin een vermoeden te krijgen van de oorzaak van het watereffect, maar voor meer zekerheid verzoek ik je om een showbestand en 1 of een paar afbeeldingen te mailen van een fragment waar het probleem zich voordoet.

Ik verwacht op dit moment niet dat de problemen door de grafische kaart veroorzakt worden. De X600XT is een prima kaart, niet de allersnelste, maar zeker bovengemiddeld.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie