Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Gemma van Voorst

Pagina's: [1] 2 3
1
Vraag en aanbod / JVC D-ILA Multimedia projector
« Gepost op: 11 juli 2018, 10:37:06 »
Goedemorgen allemaal

Ik heb (nog steeds) een JVC-DLA-SX21E beamer staan. Gebruik ik nooit meer mee (hij ís ook weinig gebruikt) maar heb moeite met weggooien. Wil iemand hem hebben???

Groeten  Gemma van Voorst

2
Vraag en aanbod / Diaraampjes met anti-newton
« Gepost op: 12 oktober 2016, 12:08:47 »
Bij het opruimen vond ik ruim 700 GEPE Diaraampjes, 24 x 36, met anti-newtonglas, nog in de oorspronkelijke verpakking... Is er nog iemand die deze dingen gebruikt en ze (dus) wil hebben? Uiteraard voor niks, het is nuttig gebruiken (??) of weggooien.... Roept u maar
Vriendelijke groeten
Gemma van Voorst

3
Presentatiebewerking Wings / MP3 wil/kan niet in Wings5
« Gepost op: 5 januari 2014, 16:40:43 »
 ???
Hallo forummers

Ik zit met een raar probleem: ik heb muziek binnengehaald van You Tube (doe ik vaak, nooit problemen) maar nu is er één MP3 bestand (heel lang, bijna 2 uur) dat ik met geen mogelijkheid in Wings (5) kan krijgen. Ik kan het zonder problemen afspelen met de VLC media player,  en met Windows eigen speler ook. Geprobeerd dat stuk muziek te importeren in Edius (ging probleemloos), in Avid (idem) maar Wings pakt het absoluut niet: er komt geen raampje met Maken muziekbestand, er gebeurt gewoon niks. Heb toen via Xilisoft Audio Converter een Wav gemaakt van de MP3, nog steeds geen reactie van Wings. Ik wil dat stuk toch heel graag hebben/gebruiken dus wat valt er nog meer te verzinnen om het binnen te krijgen? Ben zeer benieuwd, bij voorbaat dank

Hartelijke diagroeten
Gemma

4
Presentatiebewerking Wings / matrix met video lukt niet
« Gepost op: 12 december 2013, 15:32:33 »
Hallo mede-forummers

Ik zit al weer een weekje met die matrixen te stoeien en dat lukt heel aardig... met foto's. Nu wilde ik er een paar video's in zetten, maak dus netjes een matrix-met-video alleen de video's blijven niet binnen hun lijstjes/velden.... Ik heb clipping ingeschakeld staan, zoals gezegd met gewoon foto's werkt het prima maar wat doe ik nu (weer) verkeerd?? Heeft er al iemand ervaring mee? (Oh ja, heb net automatische badkuipjes in mijn audio gemaakt, kostte me aardig wat tijd om uit te vinden dat dat Pegelabsenken für Sprache heet, wat zou het eigenlijk in het Engels zijn??? Maar dit terzijde).
Hoop dat iemand me kan helpen met die video's
Groeten groeten
Gemma

5
Presentatiebewerking Wings / Weer die WMV-bestanden...
« Gepost op: 24 oktober 2011, 13:40:50 »
Hallo allemaal

Kocht ik zaterdag Jan-zijn-boekje (Beeldverhoudingen en Beeldformaten), hele zondag in gestudeerd vanzelf, en toen mijn laatste serie in WMV 50 fs gemaakt (zie blz 28). Beviel toch niet goed, dus vandaag allemaal proefbestandjes gemaakt in WMV, in 25, 30, 40, 50 60 én 70 fs, van een bewegend stukje serie. Conclusie: ze waren allemaal wat hokkerig (triggered?) behalve de 30 en de 60 fs. En ik heb nog wel dezelfde TV als Jan (Panasonic Plasma). Dus kan het verschil in het beste resultaat: 25/50 fs  bij Jan en 30/60 fs bij mij dan ook nog liggen aan de mediaplayer??? Ik heb een Eminent EM7075 maar kan me niet goed voorstellen dat het daar aan ligt. Of moeten we allemaal proefseries maken om te zien wat in ieders situatie het beste/mooiste is??
Bij de vorige discussie over dit onderwerp zei Henk van der Vleuten dat tegenwoordig alle TV's 60 Hz zijn, dat zou dan aansluiten op mijn bevindingen?
Ik ben benieuwd naar de reacties
Groeten
Gemma van Voorst

6
Presentatiebewerking Wings / Geluidsmanagement
« Gepost op: 31 augustus 2011, 13:29:12 »
Hallo allemaal, en vooral onze eigen Grote Chief

Nu we in september de allerhoogste Duitse Chief op bezoek krijgen zou ik hem graag het volgende verlanglijstje voorleggen:
- Kan hij, of Stumpfl, bij de volgende versie van Wings niet eens wat slims bedenken voor het geluidsmanagement? Ik krijg zowat een muisvinger van het badkuipjes maken, dat moet toch klantvriendelijker kunnen, in screen als het ware, zoiets als, dacht ik, Pinnacle heeft??? Ik bedoel een schuifje waarmee je, TERWIJL HET GELUID LOOPT. het geluid intuïtief harder en zachter kunt zetten?
- Nog een wensje: je kunt maskers op één spoor nu niet op elkaar infaden, je krijgt altijd een harde las, dat zou ik wel wat geleidelijker willen hebben....

Zijn er meer mensen die met deze én andere problemen worstelen, verhef uw stem en praat de grote Stumpfl-Chief om. Of wellicht moeten we een handtekening-actie doen???

Met vriendelijke groeten
Gemma van Voorst


7
Presentatiebewerking Wings / problemen met maskers
« Gepost op: 15 mei 2011, 13:31:53 »
 ??? Hallo allemaal

Nieuwe show, nieuwe techniek: ik ben met maskers begonnen. Heb verscheidene keren Remy's instructie-video's bekeken (dank Remy) maar zit nu met twee problemen:

1. Als ik een beeld van (vrijwel) volledig beeld verklein tot ongeveer een kwart beeld en het tegelijk diagonaal laat gaan, en er een wit quadrant aan plak als onder/rechts randje lopen beide beelden niet synchroon: het gemaskerde beeld is onderweg sneller dan de lijnen, loopt er a.h.w. een beetje vooruit, en pas bij de keyframes past alles weer op elkaar. De keyframes zijn allemaal recht, heb ze zeer nauwkeurig boven elkaar gezet, heb zowel het masker als de kruislijnen als de foto exact 16x9 gemaakt (ik maak foto's van 2x3 zodat ik nog wat kan schuiven als ik aan het presentatie-maken ben) maar niets helpt. Ik meen ook iets van genoemd verschijnsel bij Remy te hebben gezien....

2. Nog een maskerprobleem: als ik een scheve horizon recht zet in het gemaskerde beeld steken de randen buiten de witte lijnen uit. Is dit net zoiets als bij de beeldveldclipping destijds, toen je wel horizonnen recht kon zetten maar niet kon onthoeken en zo? Dat was toen bij Wings 3, werd later bij een upgrade rechtgezet.

Voor alle zekerheid: ik werk met de Advanced versie.

Jullie zien het, ik worstel maar ben nog lang niet boven... Bij voorbaat dank voor je reactie
Gemma van Voorst


8
Presentatiebewerking Wings / Sturen van tekst-objecten
« Gepost op: 22 maart 2011, 15:59:53 »
Hallo allemaal
Ben heel druk met mijn nét aangeschafte WP4 maar nu tref ik iets geks: ik heb een speciaal spoor gemaakt voor mijn tekstobjecten, ook al hoeft dat niet meer, maar als ik probeer via klikken op de kop (onder schermen) en dan met positie en formaat ál mijn teksten in een keer groter of kleiner te maken en hun plaats te wijzen, dan werkt dat niet: wat ik ook invoer, op de tekstobjecten heeft het allemaal geen effect. Met het oude tekstspoor van WP3 kon dat wel maar dan ben je al die leuke letteropmaak-mogelijkheden kwijt... Doe ik iets verkeerd, soms????
Met vriendelijke diagroeten
Gemma van Voorst

9
Presentatiebewerking Wings / skin kleur in platinum 4
« Gepost op: 10 maart 2011, 14:35:50 »
Hallo allemaal
Heb ik net platinum 4 geïnstalleerd, zit ik tegen dat al dat zwart aan te kijken en ik kan de skin-knop niet vinden (zat in 3 onder opties...). Dus Help, wie weet hoe het moet, ik vind dat zwart afgrijselijk en wil weer grijs....?
Ik heb ook Nederlands geïnstalleerd, alles is nu Nederlands behalve de werkbalk-knoppen bovenaan (Datei, bearbeiten etc). Als ik ze aanklik is het menu ook Duits, maar als ik daar dan iets aanklik is het menu weer Nederlands. Wat ging hier mis???
Bij voorbaat dank
Gemma van Voorst

10
Presentatiebewerking Wings / Tóch HD-kwaliteit op je HD-TV...
« Gepost op: 2 juli 2010, 14:54:12 »
Beste Mede-(S)Wingers
Afgelopen week had de Aldi een HD Media Player (ook wel Streamer genoemd) in de aanbieding. Heb ik gekocht en tot mijn grote genoegen kan ik nu HD-beelden op mijn HD (Ready) TV afspelen. Het kwaliteitsverschil met een gewone DVD is echt enorm... zó veel scherper! Ik doe dat als volgt: mijn pas gekochte kastje aansluiten via HDMI-kabel, op de computer in Wings een MPEG-bestand maken met als instelling: HDAV 25 fps, resolutie 1920 x 1080, dit MPEG-bestand op een externe harde schijf zetten, met de schijf naar je TV en kastje wandelen, schijf aansluiten met een USB-snoertje et voilà: je krijgt (als je alles aanzet) een browser op je scherm, klikt het bestand aan en je hebt een presentatie in HD-kwaliteit!!!
Ik ben er erg enthousiast over en wil dit even met jullie delen! Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het wel...
Groeten van Gemma van Voorst

Pagina's: [1] 2 3