Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Fons Schouten

Pagina's: [1]
1
HDav projectoren / Re:RS232 aansluiting
« Gepost op: 27 oktober 2013, 12:09:46 »
Hallo Cuno en Piet,

Hartelijk dank voor jullie reactie. Het is natuurlijk een 9 polige konnektor.
Ik ga eens naar kijken of ik er wat leuks mee kan doen. Eventueel via Wings want ik heb de SD 404 nog aangesloten. Deze gebruik ik alleen nog om het projectiescherm en de verlichting mee te sturen. Mocht ik nog vragen hebben kom ik er nog even op terug.

MvG

Fons Schouten

2
HDav projectoren / RS232 aansluiting
« Gepost op: 26 oktober 2013, 20:52:23 »
Beste forumleden,

Ik heb al enige tijd een JVC beamer. Hierop - maar ook op vele andere beamers - is een 15 polige seriële RS 232 poort aangebracht.
Wie weet waar deze voor is? In de handleiding heb ik het niet kunnen vinden.
Is het een gewone extra RS 232 uitgang of heeft hij een andere functie.


Groetjes Fons Schouten

3
Randapparatuur / Re:Twee beeldschermen en één projector op de PC
« Gepost op: 6 december 2012, 18:54:28 »
Hallo Cuno,

Na aanschaf van een verloopkabeltje van Mini DisplayPort naar DVI, Mini DisplayPort naar HDMI en een verloopkabel met actieve convertor van Mini DisplayPort naar DVI ben ik bijna acht uur bezig geweest om te proberen de zaak aan de praat te krijgen! PC, monitors en projector uit. Stekkers omzetten, alles weer opstarten en in Windows de configuratie voor de beeldschermen instellen. Ik heb alle denkbare configuraties uitgetest met telkens een ander onacceptabel resultaat. Een keer had ik het voor elkaar en werkte alles naar behoren, maar …… na een herstart van de PC was de configuratie gewijzigd. Het bureaublad op de projector, WP op het tweede scherm en het screen op de eerste monitor enz. enz. Ook werkte regelmatig één van de Mini DisplayPorts en de HDMI poort niet. Alles aangesloten op mijn oude PC want daar heeft het altijd en nu ook weer – d.m.v. een actieve DVI splitter – naar behoren gewerkt. Dus kreeg ik de indruk dat het probleem in de grafische kaart moest zitten. Om een lang verhaal kort te maken kwam ik – na een paar nachtjes slapen - als laatste op het idee om een eerder gemaakt image file van het besturingssysteem terug te zetten. Ik had daarna een update van het Catalyst Control Center van de grafische kaart geïnstalleerd.
En …… alle poorten werken weer en kan alles naar behoren instellen en installeren. Dus is er mijn inziens iets niet goed met de update! Wel moeten de monitors en projector in een bepaalde volgorde aangesloten worden want de Mini DisplayPorts en de HDMI poort configureert de PC altijd als eerste monitor. Hierop heb – via de actieve Mini displayPort naar DVI kabel - het bureaublad en WP draaien. De tweede monitor en de projector zijn aangesloten op de beide DVI poorten en staan gedupliceerd geconfigureerd in Windows. Hierop heb ik het screen draaien. Wanneer de projector aan staat stelt de PC automatisch de resolutie van de projector en ook de tweede monitor in op 1920x 1080. De weergave op de tweede monitor is dan wel iets kleiner maar onvervormd. Dat is logisch omdat deze een grotere resolutie heeft.
Op alle vijf poorten kunnen totaal maximaal twee resoluties worden ingesteld!
Ik heb de ervaring, installatie en configuratie hier maar even volledig neergezet. Misschien dat andere gebruikers hier ook iets aan hebben.

Hartelijk dank voor het meedenken

Fons SChouten

4
Randapparatuur / Re:Twee beeldschermen en één projector op de PC
« Gepost op: 4 november 2012, 00:04:20 »
Hallo Cuno,

Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie. Ik heb met de DVI en HDMI poorten alle mogelijkheden getest zonder resultaat. De monitoren kan ik inderdaad op een ander te ontvangen resolutie zetten, maar dan werk het wel goed met WP, maar andere programma's weer niet. Dan is het beeld vertekend en onscherp. Eerlijk gezegd heb ik met de display poorten nog niets getest omdat ik daarvoor geen verloopstukje of kabel heb. Dus dat ga ik eerst even kopen en proberen. Mocht dat ook niet werken zal ik op zoek gaan naar een actieve convertor voor de display poort. Als ik het goed  begrijp kan je hiermee de resolutie van de uitgang(en) instellen onafhankelijk van de ingangsresolutie. Het zal wel even duren voordat ik dat getest heb maar laat de resultaten nog horen.

Nogmaals hartelijk dank en tot ziens of horens

Fons Schouten

5
Randapparatuur / Twee beeldschermen en één projector op de PC
« Gepost op: 3 november 2012, 14:51:11 »
Beste mensen,

Ik wil twee beeldschermen en één projector op mijn PC aansluiten, maar dan krijg ik het volgende probleem.

Ik heb twee (Eizo) beeldscherm, één met een resolutie van 1680 x 1050, en de tweede 1920 x 1200. Beide hebben de prettige verhouding van 16 : 10.
Op mijn PC stel ik het eerste beeldscherm in op een resolutie van 1680 x 1050 en gebruik het als hoofdscherm. Mijn bureaublad breid ik uit naar het tweede scherm en stel een resolutie in van 1920 x 1200, en zet daar het projectie scherm van WP neer.
Dit gaat goed totdat ik op de HDMI of één van de display poorten de projector aansluit, deze werkt dan niet omdat de resolutie hiervan 1920 x 1080 is, en deze werkt niet op een andere ingestelde resolutie. Ook kan ik deze resolutie in de PC niet wijzigen omdat die niet wordt weergegeven. Na een herstart van de PC is (automatisch) van alle poorten, behalve die van waar ik het hoofdscherm op heb aangesloten, de resolutie teuggezet naar 1920 x 1080 !!. Kennelijk wordt dit bepaald door de projector, want het type van het tweede beeldscherm wordt niet meer weergegeven, maar wel het type van de projector. De projector werkt dan wel, maar als het tweede scherm werkt geeft het een vertekend beeld. Dit vind ik begrijpelijk door het verschil van de resoluties.
Mijn conclusie is dat er voor alle poorten nier meer dan twee resoluties kunnen worden ingesteld. Het zou mijn inziens wel kunnen om als tweede scherm er een te plaatsen met een resolutie van 1920 x 1080, maar dan is het er een met de verhouding van 16 : 9. Dat vind ik voor alle andere toepassingen als WP niet prettig. Dus dat is voor mij geen optie.
Mijn vragen zijn:
Ten eerst, klopt mijn conclusie dat er niet meer dan twee resoluties op één kaart kunnen worden ingesteld?
Ten tweede: Kan ik een tweede grafische kaart in de PC zetten? Dit i.v.m. de te installeren drivers. Zo ja, ziet de PC dan de twee kaarten, en kan ik daarop een andere resolutie - dus die van de projector - op instellen? Zodat ik die daarop kan aansluiten?

Of zijn er andere mogelijkheden die hiervoor een oplossing bieden?

De gegevens van de PC zijn:
Processor: Intel i7-2600 K,  4x3400 MHz, met 16 Gb geheugen
Moederbord: Asus met o.a. 3x PCI 2.0 x 16 sloten. Geen video uitgang op het moederbord.
Grafische kaart: XFX  AMD Radeon HD 6950, met 2.048 Gb geheugen, en met 1 X DVI-I, 1 x DVI-D, 1 x HDMI (1.4a) en 2 x Mini Display Port uitgangen.
Windows 7 Ultimate en de projector is de JVC  DLA-HD1

Met vriendelijke groet

Fons Schouten

6
Hallo Jaap,

Het lijkt mij een goed plan. Mij is het zeker € 25,00 waard en het idee van Hans Rensen om bij updates een aanvulling te kunnen leveren vind ik ook prima. Dan houd je de handleiding ook up to date!

Groetjes Fons

Pagina's: [1]