Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Henk van der Vleuten

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22
41
Presentatiebewerking Wings / Re: Beeldkaders in één screen
« Gepost op: 3 maart 2012, 18:13:34 »
Hallo René,

Met de optie beeldveldclipping inschakelen doe je dat. Er zijn 2 mogelijkheden die jevind in de help. Type Bildfeld-clipping en je vind alles wat je daaromtrent moet weten.
Groet,

Henk

42
Randapparatuur / Re: nikon coolscan V
« Gepost op: 24 januari 2012, 10:50:34 »
Heren,

Al enige tijd geleden heeft Dieter Hartmann, ja die van de Patinum Help, op:
http://www.avstumpfl.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=1667&sid=2a9d8bb37c5d9db73a4b55512fa9d956
een werkend oplossing gemeld. En die heeft volgens die thread op het Stumpf forum een aantal volgers en aanvullers gehad.
Lees, en gij zult ... scannen !!!

Henk

43
Presentatiebewerking Wings / Re: oudere A.V bestanden openen gaat niet
« Gepost op: 8 december 2011, 12:08:39 »
Hallo Karel,

Aan het programma zelf kan het niet liggen, dat werkt bij mij en vele anderen perfect.  Er moet dus gekeken worden naar jouw configuratie. Heb je wel zoals voorgeschreven was vóór het installeren van WP4.24 de DirectX9 module van maart 2009 geïnstalleerd? Echt geïnstalleerd bedoel ik (zie de aanwijzingen http://www.hdav.nl/wings-platinum/installatie/wings-platinum-4).

Gr. Henk

44
Presentatiebewerking Wings / Re: oudere A.V bestanden openen gaat niet
« Gepost op: 7 december 2011, 12:56:28 »
Hallo Arnold of Karel,

Wat bedoel je met oudere bestanden? WP4, WP3 of WP2 misschien?
Groet, Henk

45
Presentatiebewerking Wings / Re: Opslag van exe bestanden
« Gepost op: 21 november 2011, 16:30:33 »
Hallo Piet,

Voor externe opslag zijn er vele oplossingen: de meeste beperken zich tot disk oplossingen die in de praktijk waardevol gebleken zijn. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand zijn data op een externe disk kwijt was tenzij er bijv. bij het aan-/afsluiten fouten gemaakt werden.
Wat voor externe disk? Natuurlijk ligt de usb disk het meest voor de hand, gemakkelijk, maar wel enigszins kritisch gezien het voorgaande.
Met USB3 gaat het lekker snel als en disk en computerpoort USB3 zijn. Als je computer (een) externe SATA pooort(en) heeft kun je ook een SATA Quickport (single of duo) aanschaffen, waarin je losse schijven plaatst en dan reboot. Dat is enerzijds een klein nadeel maar wordt goed gemaakt door de enorme snelheid van het backup transport. Ik werk hiermee al ruim een jaar tot grote tevredenheid mee.
Een 3e optie is een netwerk disk, aangenomen dat je een bekabeld netwerk hebt (WIFI werkt wel maar is langzamer) met een throughput van 1 Gbps. Daarvoor zijn zowel losse disken te koop alsmede netwerkcentra met meerdere disken al of niet gespiegeld.
Je portemonnaie is hierin leidend.
Een tweede reactie op je vraag is: sla je de exes op? Heb je van een project meerdere exes gemaakt voor diverse uitvoermedia met onderscheiden resoluties? Als je backups maakt van je show kun je altijd nog een afwijkende uitvoer realiseren! Moderne disken zijn tegenwoordig zo groot (1,5 a 2 TB) dat je er heel veel op kwijt kunt, dus de eventuele extra benodigde capaciteit van je originele shows met alle toeters en bellen, zet nauwelijks zooden aan de dijk. Zelf sla ik alleen de show op met de originele bestanden na het verwijderen van de grafische gegevens. Die generereer ik zonodig later wel opnieuw.

Henk

46
Presentatiebewerking Wings / Re: Weer die WMV-bestanden...
« Gepost op: 25 oktober 2011, 16:58:41 »
Hallo Gemma,

Met jouw apparaattype en dat van Chief John ben ik op internet aan het zoek gegaan naar instelgegevens. Van de Popcorn Hour C-200 vond ik een manual, waarin ik op pag 51 een tabel vond waaruit bijgaand plaatje afkomstig is.

Voor zover ik daaruit kan concluderen, kan in de Popcorn bij sync problemen middels Framerate sync gekozen worden voor PAL (50 Hz) of NTSC (60 Hz). Een frame is een heel (of half) beeld dat 50 of 60 maal per seconde ververst wordt.
Van jouw Eminent vind ik op internet geen manual en kan ik er dus ook geen advies uit afleiden. Maar zelf heb je er vast wel een en je zou kunnen kijken of er een gelijksoortige instelling voor jouw apparaat in vernoemd is. Zo ja dan heb je een instelling zoals onze Chief bedoeld.
Gezien het feit dat jullie beiden naar het schijnt eenzelfde TV toestel gebruiken, zou je dus zo mogelijk voor de PAL instelling moeten kiezen.
Ik ben benieuwd naar je bevindingen.

Henk

47
Presentatiebewerking Wings / Re: Weer die WMV-bestanden...
« Gepost op: 24 oktober 2011, 20:27:45 »
Hallo Gemma,

Als ik dat in die discussie letterlijk zo gezegd heb, dan moet ik dat nu toch wat nuanceren. Men is al lange tijd af van de beeldsynchronisatie op de 50 Hz van het lichtnet af en genereerde in de TV een 60 Hz signaal wat de beeldsynchronistie stuurde. Die werd dan weer regelmatig wat bijgestuurd door de met het beeldsignaal binnenkomende lijnsynchronisatie.
Maar die 60 Hz 'beeld'klok is tegenwoordig vervangen door diverse andere frequenties. Zo komen 100 Hz, 120 Hz, 180 Hz, 200 Hz, 240 Hz en 400 Hz voor, enigszins samenhangend met fabrikant en type (prijsklasse). Aangezien verreweg de meeste TV's in landen van het verre Oosten gemaakt worden is een 60 Hz veelvoud niet zo vreemd. Voor het TV beeld maakt het niet uit zolang het maar geen 50 Hz (onze netfrequentie) is, daar wordt gesynchroniseerd op het ontvangen signaal. De beeldprocessor die mede verantwoordelijk is voor het synchroniseren is daar voor ontworpen. TV standaarden liggen beter vast. Voor allerhande externe bronnen kan dat nog wel eens een probleem vormen en een kleine afwijking leveren, misschien dan ook wel voor de toevallige combinatie van je TV en mediaspeler.
Je zult in bovenstaand rijtje veelvouden van 50 en 60 herkennen. Ik denk dat daar de oorzaak van jouw probleem zit.
Dan is kijken in de handleiding van je TV een mogelijke oplossing of anders toch je proefreeksje van enkele wmvtjes.

Henk

48
Presentatiebewerking Wings / Re: TERUGZETTEN EXE FILE
« Gepost op: 10 augustus 2011, 19:25:54 »
Hallo Frank,

Heb je het wmv bestand vanuit de (video)mediapool ook al naar het audiospoor gesleept? Dat zal wel je verder helpen, denk ik.

Henk

49
Presentatiebewerking Wings / Re: nog een vraag over beelden per seconden
« Gepost op: 29 juli 2011, 21:56:41 »
Hallo Henk,

In wezen heb je gelijk denk ik. De verwarring, waaraan ook Jan onbewust in mee is gegaan komt, omdat de Europese PAL standaard destijds ontworpen is voor 50 Hz. De televisie industrie is echter al vele jaren geleden TV's gaan maken met een beeldherhalingsfrequentie van 60 Hz (interlinierend wel te verstaan - dus 30 hele beelden per seconde). Dat geeft een rustiger beeld omdat men niet meer afhankelijk was van de uiterst kleine variaties van de frequentie (50 Hz +- 0,5%) van ons electriciteitsnet.
Stel Hilversum zend uit op exact 50 Hz, maar het opvallende licht in jouw huiskamer wijkt net dat ietsiepietsie af: gevolg een flikkerend beeld. Het synchroniseren van het beeld op jouw TV op het signaal uit de kabel of ether met een 'afwijkende' beeldherhalingsfrequentie kon pas goed op gang komen toen men complexere halfgeleider IC's kon gaan maken, jaren geleden dus.
Samenvattend: de moderne TV geeft het binnenkomende 50Hz signaal (PAL standaard) met 60 beelden per seconde (Fps) weer.
Als je nu het signaal van een 60 Fps filmje aanbied wordt dat ook goed weergegeven.
Het is wel zo dat het verschil tussen PAL en NTSC meer inhoudt dan de beeldherhalingsfrequentie. De ietwat denigrerende uitdrukking Never The Same Colour spreekt boekdelen. Het zou de vraag kunnen zijn of de kleurinhoud van een op NTSC ingestelde SLR wel datgene is wat de gebruiker er van verwacht. (Canon staat toch bekend om zijn diepe kleuromvang!  ;)).
Ik ben benieuwd naar opvolgende reacties.

Henk (de andere)

50
Presentatiebewerking Wings / Re: beeld erachter ipv ervor
« Gepost op: 1 april 2011, 11:46:54 »
Beste Frank,

Je spreekt over beeldvelden, bedoel je daarmee dat die niet het hele scherm vullen? Dekt het achterste beeldveld (lager spoor in de tijdlijn) het voorste (bovenste spoor) af? Staat het beeld in het voorste (bovenste) beeldveld wel op 100% tussen de overvloeiers?

Henk van der Vleuten

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22